Vali Yerlikaya köy ziyaretlerini sürdürüyor

Tekirdağ’da köylere yönelik ziyaretlerini sürdüren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya önceki gün de Otmanlı Köyü, Mahramlı Köyü, Evciler Köyü, Karabsılla Köyü, Dedecik Köyü, Generli Köyü,

Tekirdağ 18.04.2013 20:33:00 0
Vali Yerlikaya köy ziyaretlerini sürdürüyor

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, köylere yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Önceki gün gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında ilk olarak Otmanlı Köyü’nü ziyaret eden Vali Yerlikaya, muhtar vekili Remzi Meral ve köylüler ile bir süre sohbet ederek onların sorunlarını dinledi. Vali Yerlikaya bir süre önce ameliyat olan köy muhtarı Şaban Sevinç’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

 

SICAK ASFALT ÇALIŞMASI YAPILACAK

Ziyaretlerini Mahramlı Köyü ile sürdüren Yerlikaya, köy muhtarı Hüseyin Çetin ve köy halkı ile bir süre sohbet etti. Ziyarette kurum müdürleri de köylüleri kendi alanları ile ilgili konularda bilgilendirdi. Daha sonra Evciler Köyü’nü ziyaret eden Yerlikaya, köy muhtarı Hasan İlhan ve köy halkı tarafından karşılandı. Köylülerle sohbet eden Yerlikaya “İl genelinde 1717 kilometrelik köy yolu ağı var. İhtiyaç tespiti yapıldıktan sonra gerekli sıcak asfaltlama çalışmaları ilgili yerlerde yapılacak” dedi. Karansıllı Köyü’nde de köy muhtarı Kenan Gönül ve köylüler ile bir araya gelen Yerlikaya köylülere; ağız tatlarının bozulmadığı, sağlıklı bir yaşam temennisinde bulundu. Sonrasında Dedecik Köyü’nü ziyaret eden ve köy muhtarı Cengiz Yılmaz ile köylüler tarafından karşılanan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, köylülerin sorunlarını dinledi.
 

YEŞİLLİK İÇİNDE TÜRLÜ GÜZELLİKLER VAR

Ziyaretlerini Generli Köyü ile sürdüren Vali Yerlikaya köy muhtarı Hüseyin Özdilek ve köylüler tarafından karşılandı. Köylülerin sorunlarını dinleyen Yerlikaya daha sonra Kınıklar Köyü’nü ziyaret etti. Muhtar Halil Kılıç ve köylüler ile sohbet eden ve köylülerin sorunlarını dinleyen Yerlikaya, Tekirdağ’ın her bir köyünün yeşillik içinde türlü güzelliklerle dolu olduğunu belirtti.
 

SÜT SEKTÖRÜNÜN DURUMU

Beraberindekilerle birlikte daha sonra Akçahalil Köyü’nü ziyaret eden Yerlikaya, köy muhtarı Sefer Özcan ve köy sakinleri ile sohbet ederek sıkıntı ve talepleri dinledi. Köy ziyaretinde merkez Süt Üreticiler Birliği Başkanı Şerif Baykut da köyde bulunurken, Baykut burada süt sektörünün il genelindeki durumunu köylülere anlattı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Soyak da çiftçilere yapılan tarımsal desteklemeler ile ilgili köylüleri bilgilendirdi.
 

KÖYLÜLERLE BİR ARAYA GELDİ

Ziyaretlerini Ahmetçe Köyü ile sürdüren Yerlikaya, köyde, muhtar Kazım Aydoğan ve köylüler ile sohbet ederek onların sorunlarını dinledi. Okul dönüşünde servisle köye gelen çocuklarla da bir süre ilgilenen Yerlikaya, daha sonra Yuva Köy’ü ziyaret etti. Köy Muhtarı Yusuf Bayır’dan köyle ilgili bilgi alan Vali Yerlikaya, muhtar ve köylüler ile bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi. Yuva Köy’den Oğuzlu Köyü’ne geçen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, köy kahvesinde muhtar Metin Yaşar ve köylülerle bir araya geldi. Nusratfakı Köyü’nü de ziyaret eden Yerlikaya, Nusratfakı’da muhtar Üzeyir Sevim ve köylüler ile sohbet etti. Vali Yerlikaya köy ziyaretinde, köyden kente gerçekleşen göçlerle köylerdeki nüfusun azaldığını, gelecek için bu durumun endişe verici olduğunu ifade ederek, köylerin de sahip olduğu potansiyel ile şehirden daha cazip olan birçok artısının olduğunu belirtti.
 

İŞÇİLERLE SOHBET ETTİ

Vali Yerlikaya’nın ziyaretlerinin son durağı Aşağıkılıçlı Köyü oldu.  Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel ve beraberindeki kurum müdürleri ile Aşağıkılıçlı’yı ziyaret eden Yerlikaya, köy muhtarı Zülhan Kıvrak ve köylüler ile sohbet ederek burada köylülerin sorunlarını dinledi. Köyde meşe odunundan toruk adı verilen kömürü yapan işçileri de işleri başında ziyaret eden Yerlikaya, işçilerle de bir süre sohbet etti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10