Allah O’nu nurundan yaratmıştır

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı bir program düzenledi. Kuranı Kerim, ilahi ve konferans içeren program Dekor Düğün salonunda gerçekleştirildi. Ak Parti Teşkilat?

Çerkezköy 19.04.2013 19:50:00 0
Allah O’nu nurundan yaratmıştır

 Çerkezköy Haber - MHP Çerkezköy İlçesi Başkanlığı Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümü dolayısıyla bir program düzenledi. Önceki akşam saat 20.30’da Dekor Düğün Salonu’nda düzenlenen programa MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, MHP’li Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tu2ncay Aktuğ, Çerkezköy Ülkü Ocakları Eski Başkanlarından Recep Kardeş ve çok sayıda partili katılırken, MHP Çerkezköy İlçe Yeni yönetiminin düzenlediği ilk etkinlikte bir tabu da yıkıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve partililer ile MHP’nin ilk davetine katıldı.

 

İNSANLIĞI SEVGİ İLE DOKUMUŞTUR

Peygamberimiz Hz Muhammet’in,  Dünyaya teşriflerinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Çelebi Öğrenci Yurdu Öğretmeni Kemal Yalçıntaş’ın Kuranı Kerim tilaveti ile devam eden programda konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifleriyle yaşanmış olan sosyal değişiklikler konusunda değerlendirmelerde bulunarak, Peygamberin insanlığı şefkat ve merhametle tanıştıran mümtaz bir şahsiyet olduğunu ifade etti. Koray Önsel “Peygamber, insanlığı ilmek ilmek sevgi ile dokuyarak şefkat ile örerek bir rahmet toplumu inşa etmiştir. Âlemlere rahmet olan Peygamber Efendimizin doğumunun 1442. Yıl dönümünü kutluyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
 

İNSANLAR ALLAH KATINDA EŞİTTİR

Peygamber Efendimizin tam bir kargaşa ortamında insanlık için güneş gibi doğduğunu belirten Önsel “O insanlık için bir güneş gibi doğmuş, çirkinlikleri güzelliklere tebdil etmiştir. İnsanlar onun getirdiği yüce değerler ve prensipler doğrultusunda büyük medeniyetler kurmuş, kaybedilen haklarına kavuşmuş, fıtratında var olan yüce değerlerin farkına varmış, kadın ve erkek Allah’ın huzurunda eşit olduğunun farkındalığını yaşamaya başlamıştır” ifadesini kullandı. 
 

TEK ÖRNEK PEYGAMBERDİR

Hz Muhammet’in örnek bir ahlak anlayışıyla insanlığa rehber olduğunu ifade eden Önsel “O Allah’ın öyle bir Resulüdür ki onun örnek ahlakı günler, aylar, seneler geçse de eskimeyecek ve bütün insanlara tek örnek ve önder olarak ebediyen yaşayacaktır. O sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa Peygamber olarak gönderilmiştir. Sevgili Peygamberimizin Kutlu Doğum Gününün Müslüman âlemine barış, huzur, mutluluk getirmesine vesile olması dileklerimle davetimize icabet eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 

KÜÇÜK İNSANDAN BÜYÜK SÖZLER

Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümü programının en küçük konuklarından biri de 5 yaşındaki Salih Kardeş oldu. Küçük yaşına rağmen 15 dakika boyunca ezbere okuduğu naatla salonda bulunanların takdirini toplayan Salih Kardeş uzun süre alkışlandı. Katılımcılara pilav, tatlı ve ayran ikram edilen Kutlu Doğum Programı daha sonra Abdullah Soymaz ve Ramazan Bayram’ın okuduğu ilahilerle devam etti.
 

271 BİN HATİM YAPILDI

Programın son bölümünde İlahiyatçı Hasan Akgün tarafından konferans verildi. Hz Peygamberi anmak adına bir araya gelmenin kişiyi şereflendirdiğini ve bereketlendirdiğini ifade eden Akgün “Hz. Peygamberi bir nebze olsun hatırlamak, onunla şereflenip onun manevi feyzinden bereketlenmek üzere her yıl sohbetler edilip, ilahiler okunuyor. Kuranı Kerim tilavet ediliyor. Türkiye genelinde 271 bin hatmi şerif gerçekleştirildi. O güzel insanın ruhuna ithaf edilen bu hatimleri bir başka milletin yapması mümkün değildir. Güzel yurdumuzu bize bağışlayan ecdadımız bizi öyle güzel yetiştirmiştir ki vatan sevgisini ledünni letaifimize nakşetmişlerdir. İnşallah bu sevgi her geçen gün daha da artacaktır” dedi.
 

EN GÜZEL ALLAH ANLATIYOR

“Bizlerin Peygamber Efendimizi anlatabilmemiz mümkün değildir” diyen Akgün “Peygamberi ancak Allah bizlere en güzel şekilde anlatabilmektedir. Kutsi bir hadiste ise ‘Ben gizli bir hazine idim. Bilinmeyen bir hazine. Bilinmeyi murat ettim ve öz nurumdan Hz. Muhammet’i yarattım. Daha sonra da mahlûkatı yarattım’  Kendileri ise bu konuda şu şekilde buyurmaktadır: ‘Ben Allah’ın nurundan yaratıldım. Diğer insanlarsa benim nurumdan yaratılmıştır” ifadelerini kullandı.
 

HZ ÂDEM ONA ÂŞIKTI

İnsanlığın maymundan türediğine dair iddiaların hale var olduğuna dikkat çeken Akgün “Biz Hz Âdem’in beşeriyetin babası olduğuna inandık ve iman ettik. Bunun aksini iddia edenler kimi ata kabul ederlerse etsinler. Biz Kuranın buyurduğu ile amel etmeyi biliriz. Hz Adem Cennetten çıkarıldığında Cennetin kapısı üzerinde kelimei tevhidi görünce Allah (cc) a şöyle münacatta bulunmuştu. Lailahe İllellahı anladım ama Muhammeden Resulullah’ı anlayamadım. Allah, Hz Adem’e ‘O Muhammet olmasaydı vallahi ben alemi yaratmazdım. Seni, insanları, cinler ve mahlûkatı yaratmazdım.’ Bu yüceltici sözler karşısında Hz. Adem Hz. Muhammet’e aşık oluyor ve Allah’a ‘Yarabbi alemleri hürmeti için yarattığın Muhammet’in nurundan benim alnıma da naklet. Allah yeryüzünü insanlıkla süslemiş bu süsü de Hz Muhammet’le yaldızlamıştır” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10