BAL’da sezon sona erdi

Bölgesel Amatör Lig 11.Grup’ta 2012-2013 sezonu oynanan son hafta karşılaşmaları ile tamamlandı. Ligde mücadele eden temsilcilerimizden Çerkezköyspor son hafta karşılaşmasında İstanbul temsilcisi Sultanbey

25.04.2013 19:23:00 0
BAL’da sezon sona erdi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköyspor evinde Sultanbeyli Belediyespor’u mağlup ederek sezonu 28 puanla tamamladı.

 

FIRAT İLE ÖNE GEÇTİ

Haftaya 25 puanla giren temsilcimiz Çerkezköyspor sezonun son karşılaşmasında Sultanbeyli Belediyespor’u konuk etti. Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda Pazar günü oynanan karşılaşmaya temsilcimiz etkili başladı. İlk dakikalarda geliştirdiği ataklarda istediği sonuçları alamayan Çerkezköyspor ilerleyen dakikalarda rakibinin geliştirdiği kontra ataklarda zor anlar yaşadı. Karşılaşmanın 43.dakikasında kaptan Fırat’ın şık frikik golü ile ilk devreyi önde tamamlayan Çerkezköyspor karşılaşmanın ikinci devresine tutuk başladı.
 

SEZONU GALİBİYET İLE TAMAMLADI

Karşılaşmanın ikinci devresinde konuk ekip Sultanbeyli Belediyespor sağlı sollu ataklarla Çerkezköyspor kalesinde beraberlik golünü aradı. Ancak gelişen ataklarda Çerkezköyspor kaleci Muzaffer Sultanbeyli Belediyespor ileri uç elemanlarına gol fırsatı tanımadı. Ataklarını sıklaştıran konuk ekip uzatmalarda bulduğu golle beraberliği yakaladı. Ancak oyundan kopmayan temsilcimiz uzatmaların ikinci dakikasında gelişen atakta Zülküf ile öne geçerek karşılaşmadan 2-1’lik galibiyet ile ayrıldı. Çerkezköyspor bu galibiyet ile sezonu 28 puanla tamamlarken, Sultanbeyli Belediyespor ise 50 puanla sezonu dördüncü sırada tamamladı.
 

TEKİRDAĞSPOR SON KARŞILAŞMAYA ÇIKTI

Sezonu 57 puanla şampiyon tamamlayan Tuzlaspor ise son hafta karşılaşmasını bay olarak geçti. İzmit Çenesuyu Plajyoluspor’un ligden çekilmesi sonucu Tuzlaspor sezonu 3-0’lık galibiyet ile tamamladı. Ligde haftaya ikinci sırada giren Tekirdağspor ise deplasmanda Bağcılarspor’a konuk oldu. Düşmesi daha önce kesinleşen ev sahibi ekip, normal kadrosundan 4 kişiye sahada yer verirken genç takım ağırlıklı olarak mücadele etti. Edirnespor Gençlik maçında yaşananlardan dolayı ceza alan Tekirdağspor da 6 oyuncusundan yoksun İstanbul’a geldi.
Karşılaşmanın ilk yarısı denk bir mücadeleye sahne olurken Tekirdağspor’un topa biraz daha fazla sahip olduğu görüldü. Sarı-Siyahlılar 34. dakikada geliştirdikleri organize atakta, sol çaprazdan, grubun gol kralı Birol’un sert vuruşuyla 1-0 öne geçi. Bu, Birol’un 22 maçta 23. golü oldu. İlk yarıda Bağcılarspor fazla pozisyona giremedi.
 

TEKİRDAĞSPOR GALİBİYET İLE BİTİRDİ

İkinci yarıyaysa ev sahibi ekip atak ve istekli başladı. Rakip kaleyi adeta ablukaya alan Kırmızı-Lacivertliler birçok fırsattan yararlanamadı. İlk 20 dakikalık bölümden sonra Tekirdağspor dengeyi kurdu. 68. dakikada Salih’in vuruşunu Bağcılar savunması çizgiden çıkardı. Aynı futbolcu 83. dakikada sağdan yapılan ortayı ön direkte kafayla tamamlayarak skoru 2-0 yaptı. 87. dakikada Tekirdağspor’un bir topunu daha ev sahibi savunma çizgiden çıkardı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Tekirdağspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Tekirdağspor sezonu 55 puanla tamamlarken, Bağcılarspor ise 30 puanla sezonu onuncu sırada bitirdi.
 

ZORLU KARŞILAŞMAYA ÇIKTILAR

Playoff oynamak istemeyen iki ekibin karşılaşmasında son gülen Lüleburgazspor oldu.
Pazar günü 8 Kasım Stadyumu’nda oynanan mücadelede tribünler tıklım tıklım doldu. Saat 14.30’da başlayan karşılaşmaya taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Maça baskılı başlayan yeşil kırmızılı ekip ilk dakikalarda rakip kalede etkili olamasa da oyunu kontrolü altında tuttu ve 36.dakikada Berkcan’ın düşürülmesiyle penaltı atışı kazandı.Topun başına genç yıldız Berkcan geçti ve topla kaleciyi ayrı köşelere yollayarak skoru 1-0’a getirdi. Bir pozisyon sonrasında rakibi ile tartışma yaşayan Berkcan hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Lüleburgazspor kalan dakikaları 10 kişi geçirmek zorunda kaldı. Fakat 10 kişi kalan Lüleburgazspor geri yaslanıp oyunu rakibe kaptırmadan ataklarını sürdürdü.
 

LÜLEBURGAZ ÜÇ PUANLA AYRILDI

İlk devresi Lüleburgazspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresine etkili başlayan konuk ekip Sultangazispor on kişi kaldı. Rakibi karşısında beraberlik golü arayan konuk ekip Ömer’in ayağından kalesinde gördüğü golle karşılaşmada iki farklı mağlup duruma düştü. Sultangazispor kalan dakikalarda penaltıdan bir gol bulmasına rağmen beraberlik golünü bulamadı. Karşılaşmadan 2-1’lik galibiyet ile Lüleburgazspor sezonu 37 puanla tamamlarken, Sultangazispor ise 52 puanla üçüncü bitirdi.
 

BABAESKİSPOR EDİRNEDEN GALİP ÇIKTI

Ligde Lüleburgazspor’un puan kaybetmesini bekleyen Babaeskispor ise son hafta iddiası kalmayan Edirnespor Gençlik Kulübüne konuk oldu. Karşılaşmaya müthiş bir başlangıç yapan Babaeskispor ilk on dakikada bulduğu gollerle skoru 3-0 yaptı. Yedek ağırlıklı bir takımla mücadele eden Edirnespor Gençlik Kulubü ise kalan dakikalarda farkı indirmeye çalıştı. Karşılaşmanın ikinci devresine iyi bir başlangıç yapan Edirnespor geliştirdiği ataklarda iki gol bularak farkı bire indirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca Babaeskispor karşılaşmadan 3-2 galip ayrılmasını bildi.
 

İNCİRLİSPOR DÜŞTÜ

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup’ta düşmesi daha önce kesinleşen İncirlispor, son maçında Kocaeli ekibi Suadiye Belediyespor’u 6-2 yenerek lige başı dik veda etti. İncirlispor 6 net pozisyonu harcadığı karşılaşmada 6 tane gol atmayı başardı. İstanbul ekibinden Gökhan, Serkan ve Kaptan Hüseyin’in 3 golüne Suadiye, Gökhan’ın 2 golü ve bir de kendi kalesine gol atarak karşılık verdi. İncirlispor ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. İkinci yarının başında konuk ekip farkı bire indirse de Kırmızı-Yeşilliler ilerleyen bölümde farkı açtı. Skor 5-1 olduktan sonra Suadiye bir gol atsa da son sözü yine ev sahibi söyledi. Suadiye Belediyespor, Bağcılarspor’un altında ligi bitirmesine karşın, Kocaeli ilinin durumu nedeniyle baraj maçı bile yapmadan ligde kaldı. İncirlispor ise daha iyi durumda olmasına karşın düştü.
 

KIRKLARELİ MAĞLUBİYET İLE VEDA ETTİ

Grubun bir diğer karşılaşmasında ligden düşen Kırklareli Sanayispor evinde bu sezon iyi bir futbol ortaya koyan Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor’u konuk etti. Maça rakibi karşısında etkili başlamasına rağmen Kırklareli Sanayispor istediğini elde edemedi. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın 75.dakikasında konuk ekip Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor Yasin’in penaltı golü ile karşılaşmada öne geçti. Kalan dakikalarda beraberlik için gelen rakibi karşısında kontra ataklar geliştiren konuk ekip Sevgin ile bir gol daha bularak karşılaşmadan 2-0’lık galibiyet ile ayrıldı. Kırklareli Sanayispor sezonu 13 puanla on ikinci sırada tamamlarken, Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor ise bu galibiyet ile sezonu 36 puanda tamamladı.
 

PUAN DURUMU

1- Tuzlaspor 57
2- Tekirdağspor 55
3- Sultangazispor 52
4- Sultanbeyli Belediyespor 50
5- Edirnespor Gençlik 43
6- Lüleburgazspor 37
7- Babaeskispor 36
8- Hereke Yıldızspor 36
9- İncirlispor 35
10- Bağcılarspor 30
11- Çerkezköyspor 28
12- Suadiye Belediyespor 24
13- Kırklareli Sanayispor 13
14- İzmit Çenesuyu 6
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10