“Delege, olağanüstü kongre için harekete geçti”

CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Vahap Akay, yazılı bir açıklama yaparak CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez’e cevap verdi.

Çerkezköy 25.04.2013 19:25:00 0
“Delege, olağanüstü kongre için harekete geçti”

 DELEGE HAREKETE GEÇTİ

Metin Dönmez’in açıklamaları üzerine bu açıklamanın zorunlu hale geldiğini ifade eden Akay “Cumhuriyet Halk Partisinin iradesi olan seçilmiş delegeleri, İlçe Başkanı ve İlçe Yönetiminin geçen bir yıl sürecinde çalışmalarında gördüğü uyumsuzluk, yetersizlik ve yanlış uygulamalarına ek olarak İlçe Başkanı’nın partimizin temsilcisi olarak kamuoyu önünde partimize yakışmayan tutum ve davranışlarının gazetelere haber olmasının ardından olağanüstü kongre talebinde bulunmak üzere harekete geçmiştir” dedi.
 

BÜYÜK SAYGISIZLIKTIR

Olağanüstü Kongre isteminin Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğünün delegesine verdiği demokratik bir hak olduğunu ve Cumhuriyet Halk Partili delegelerin bu haklarını kendi özgür iradeleri ile ortaya koyduklarını belirten Akay “Hal böyle iken, Cumhuriyet Halk Partisi delegesine veya herhangi bir üyesine basın yolu ile “hain” nitelendirmesinde bulunmak, imza veren delegelerin “Boş kağıda imza atılmış”, “Teşkilattan geliyoruz” “Sayın Vekilimizin selamı var”, “İlçe Başkanımız gönderdi” şeklindeki yanlış yönlendirmelerle imza verdiğini ve kandırıldığını açıklamak veya Cumhuriyet Halk Partisi delegesinin ne için imza verdiğini bilmeden imza verebileceğini belirtmek Cumhuriyet Halk Partisi iradesine yapılmış büyük saygısızlıktır” diye konuştu.
 

AKSİNİ İDDİA ETMEK BAŞKANA YAKIŞMADI

İmza veren delegelerin tamamının olağanüstü ilçe kongresi yapılarak İlçe Başkanı ve İlçe Yönetimi seçimi talebi için imza verdiğini ileri süren Akay “Bunun aksini iddia etmek veya bunu saptırmaya çalışmak İlçe Başkanı sıfatına yakışmamaktadır. Cumhuriyet Halk Partili delegeler tüzüğün gerekli maddelerinden almış oldukları yetki ile olağanüstü kongre talebi için imza yeterliliğine ulaşmış, 5903 no’lu belge ile 10 Nisan 2013 tarihinde 190 İmzalı bu talebi Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığına göndermiştir. Bu süreçte, tüzükten doğan haklarını parti içerisinde kullanmaya çalışan delegeleri yanlış söylemlerle, disiplin cezaları uygulanacağı yaklaşımları ile baskı altına almaya çalışmak delegenin özgür iradesine yapılmaya çalışılan saygısızlıktır. Unutulmamalıdır ki kongre istemi bir yada iki kişinin değil CHP delegesinin ortaya çıkardığı ve imzaları ile arkasında durduğu bir taleptir” ifadesini kullandı.
 

 GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEYE ÇAĞIRIYORUM

“186 imza gelsin kongreye gideriz açıklaması yapan İlçe Başkanını 190 delegenin imzası ile noterden gönderilen ilçe kongre talebinin gereğini yerine getirmeye çağırıyorum” diyen İlçe Eski Başkanı Vahap Akay, ayrıca bu talebin tüzükten doğan hakları çerçevesinde partinin yetkili organları içerisinde savunulmaya devam edeceğini söyledi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10