“Aba altından sopa göstererek iş yaptırılmaz”

Sosyal Güvenlik Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Mahmut Kotan, geçtiğimiz haftalarda Çerkezköy SGK Müdürü Yücel İnce’nin katılımıyla gerçekleştirdiği basın toplantısında Çerkezkö

Çerkezköy 28.04.2013 11:25:00 0
“Aba altından sopa göstererek iş yaptırılmaz”

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem önceki gün saat 14.00’da makamında yaptığı açıklamada, Çerkezköy Belediyesi’nin borçları hakkında açıklamalarda bulunan SGK İl Müdürü Mahmut Kotan’a cevap verdi.

 

HADDİNİ AŞAN AÇIKLAMALAR

SGK Tekirdağ İl Müdürü Mahmut Kotan ile hiçbir şekilde spekülasyona girmeyeceğini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, kurum ile gerekli görüşmelerin yapıldığını belirtti. Hiçbir kurumun başka bir kuruma aba altından sopa göstererek bir şeyler yaptıramayacağını ifade eden Başkan Ertem, Kotan’ın açıklamalarını ‘Haddini Aşan açıklamalar’ olarak nitelendirdi.
 

DEVLETİN TAHSİL YOLU KANUNLARLA BELLİDİR

SGK’nın tahsil yolunun basını kullanmak olmaması gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Ali Ertem, “Buradan kendisine soruyorum. Sen bir siyasi partinin temsilcisi misin?” dedi ve devletin alacaklarını tahsil yolunun kanunlar çerçevesinde belli olduğunu ifade etti. SGK’ya borcu olmayan belediye olmadığını söyleyen Başkan Ertem, “Biz gerekli yapılandırmayı yaptık. Yaklaşık bir yıldır her ay 250 bin TL’yi düzenli olarak ödüyoruz. Eğer ödemelerimizde bir aksaklık varsa bunun tahsil yolu basın açıklaması yapmak değil, gerekli yasal işlemleri yapmaktır” ifadelerini kullandı.
 

GEREKLİ YAZIŞMALAR YAPILDI

Çerkezköy Belediyesi’nin borçları olduğu gibi alacaklarının da olduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Başkan Ali Ertem, “Biz alacaklarımızı nasıl tahsil edeceğimizi de borçlarımızı nasıl ödememiz gerektiğini de biliyoruz. SGK’ya olan borcumuzu ödeyecek gücümüz de var” dedi. SGK’ya olan borcun ödenmesi için gerekli yazışmaların yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Ertem, borçların bir kısmının gayrimenkul devri ile bir kısmının da yapılandırma ile ödeneceğini söyledi.
 

KİMSE BELEDİYENİN ELİNİ KOLUNU BAĞLAYAMAZ

SGK’ya olan borcun elbette ödeneceğini ifade eden Başkan Ali Ertem, “Fakat bunu yaparken kimse belediyenin elini kolunu bağlayamaz. İnşallah SGK Tekirdağ İl Müdürlüğü de bu konuda bize yardımcı olur ve en kısa süre içerisinde bu borcu öderiz” diye konuştu. 
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10