“Köylerin sorunlarını hep birlikte gidereceğiz”

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, köy ziyaretlerini Şarköy’e bağlı köyler ile sürdürdü.

Şarköy 29.04.2013 20:26:00 0
“Köylerin sorunlarını hep birlikte gidereceğiz”

 İLK ZİYARET GÜZELKÖY’E

Önceki gün gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında ilk olarak Güzelköy’ü ziyaret eden Yerlikaya köy meydanındaki tarihi çınar ağacı altında muhtar Abdullah Onat ve köylüler ile sohbet etti. İl merkezine bağlı 55 köyü ziyaret ettiğini, şimdi de ilçelere bağlı köyleri ziyaret ederek sorunları yerinde değerlendirme fırsatı bulduğunu belirten Yerlikaya, Güzelköy’ün adı gibi güzel bir köy olduğunu söyledi.
 

KİRAZLI KÖYÜ’NÜ DE ZİYARET ETTİ

Köy ziyaretine; Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, İl Jandarma Komutanı Kazım Rıfkı Ayan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şerafettin Küçük, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen, DSİ 113. Şube Müdürü Adem Coşkun, Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Özel İdaresinden yetkililer katılırken, Yerlikaya ve beraberindekiler ziyaretlerini Kirazlı Köyü ile sürdürdü.
 

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Muhtar Lütfü Akşar ve köylülerden bilgiler alan Yerlikaya, Kirazlı köyünün Tekirdağ kiraz üretiminde önemli bir yere sahip olduğu bilgisini aldı. Haziran ayı ortalarında Kirazlı köyünde bir “Kiraz Cümbüşü” yapılabileceğini ifade eden Yerlikaya “Bu etkinliğe de Valilik olarak destek vermeye hazırız” dedi.
 

ASFALTLAMA ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ

Çınarlı Köyü’nü de ziyaret eden Yerlikaya, muhtar Tahsin Esin ve köylüler ile sohbet ederek köylülerin sorunlarını dinledi. Ziyarette konuşan Yerlikaya “2013 yılında köy yollarını kapsayan 100-110 kilometrelik bir yol için sıcak asfaltlama çalışması yapacağız” dedi. Yerlikaya, köylerin sorunlarını el birliği ile çözeceklerini söyledi.
 

ÜRETİMLE İLGİLİ BİLGİ ALDI

Vali Yerlikaya’nın bir sonraki durağı Mursallı Köyü oldu. Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel ve Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney ile kurum müdürlerinin de yer aldığı ziyarette Vali Yerlikaya, muhtar Şaban Akgün’den köy hakkında bilgi alarak bir süre sohbet etti. Yerlikaya Mursallı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesindeki üzüm suyu üretim tesisini de gezerek, kooperatif başkanı Nihat Başkan’dan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, son olarak Yayaköy’ü ziyaret etti. Muhtar İbrahim Böcek ve köy halkı ile sohbet eden Vali Ali Yerlikaya, köylülerin sorunlarını dinledi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10