Edirnespor galibiyetten dolayı mutlu

Edirnespor Kadın Basketbol takımının Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni 16 farkla 80-64 yenerek Final 6 hakkını kazandığı maç sonunda düzenlenen basın toplantısına katılan Edirnespor başantrenör?

30.04.2013 20:32:00 0
Edirnespor galibiyetten dolayı mutlu

 TEŞEKKÜR ETTİ

Karşılaşmanın ardından kaptan Nebahat Ceyla Durgun’un düşünceleri şöyleydi; “Final 6’da olmayı aslında en çok hak eden şehrimiz Edirne. Bu bizim şehrimize borcumuzdu. Herkes bize çok destek oldu Bence bugün herkes hakkettiğini aldı. Ben takım adına herkese, gerek başkanlarımıza gerekse bugün bu salonu dolduran ve bugüne kadar desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bursa takımını da maçtan dolayı ayrıca tebrik ediyorum” diye konuştu.
 

TAKIM MÜKEMMEL OYNADI

Edirnespor başantrenörü Caner Yıllar ise şunları söyledi; “Güzel maç oldu. Bursa takımı alt yapı oyuncularına bu sene emektar antrenörleri nezaretinde iyi oyuncular kattılar. Emektar diyorum çünkü hocamızın basketbola, kadın basketboluna, Bursa basketboluna çok büyük emekleri var çünkü. Öncelikle onları tebrik ediyorum. Buraya kadar gelmeleri, bizi ilk maçta Bursa’da yenmeleri, bunlar önemli şeyler. Fakat biz takım olarak 12 kişiyle oynayabilen oyunculara sahibiz. Sakatlıklar bütün bir sezon boyunca belimizi büktü. İki oyuncumuz çapraz bağları koptuğu için erkenden sezonu kapadılar. Banu Yıllar’dan önce sakatlık sonra ameliyat olduğu için uzun süre yararlanamadık. Ama büyük oyuncular, tecrübeli oyuncular böyle maçlarda kendini tebrik eder. Nihan Demirkol bütün bir maç gerekli verimi sağlamamasına rağmen, ben ona inancımı sürdürüyordum, son 3-4 maçın son periyotunu mükemmel oynadı. Gencecik pivotumuz Kübra Dicle bütün bir sezon Amerikalı oyuncularla çarpıştı. Sonuçta Amerikalımız Susan Lester, sakatlıktan yeni dönen Banu Yıllar’ın performansı, Ceylan’ın liderliğinde toplanan takımımız., giren, çıkan hiç kimse birbirini aratmadı. Dolayısıyla biz buna inanmıştık. Zaten bütün bir hafta boyunca kazanma stratejimizi inanma üstüne koymuştuk. Ceylan’ın da dediği gibi, bizim şehrimiz birinci ligi hem erkeklerde hem kadınlarda fazlasıyla hak ediyor. Seyircimiz, taraftarımız bize müthiş güç katıyor. Sonuçta bu işi zevkle yapan bir yönetim kurulumuz, başkanımız var. Onları en azından Final 6’ya götürmek mecburiyetindeydik. Bunu başardığımız için çok mutluyum. Ben hep deplasmanlı birinci ligde antrenörlük yaptım. İkinci lige 5 kere dönmüştüm, 5 kere döndüğüm takımları da hep şampiyon yaparak lige çıkardım. Kısmet inşallah Edirne’ye de olur ve bu altıncı olur benim için de. Sonuçta lige çıkalım, çıkmayalım mühim olan bu şehre bu keyfi yaşatmak ve sonuna kadar gitmekti. Biz bu sene olmazsa seneye mutlaka takımımızı birinci lige çıkaracağız. Bu inanç içerisindeyiz ve şansımızı bu sene sonuna kadar zorlamak istiyoruz. Birbirimizden değerli rakiplerimiz var. Ama şu var ki, her şeyden önemlisi, bugün buraya kadar gelen taraftarımıza, seyircimize, Edirnemizin mülki erkanına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Oyuncularımla gurur duyuyorum, onlar hakikaten gurur duyulacak çocuklar. Onlarla çalışmaktan büyük keyif alıyorum. Herkese, teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10