“Köylerimizin her biri Tekirdağ’ımız kadar kıymetli”

Merkeze bağlı köy ziyaretlerini tamamlayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, ilçelere bağlı köylere yönelik ziyaretlerini sürdürüyor.

Şarköy 30.04.2013 20:34:00 0
“Köylerimizin her biri Tekirdağ’ımız kadar kıymetli”

 ŞEHİT AİLESİNİ EVİNDE ZİYARET ETTİ

Önceki gün ziyaretlerine Şarköy’e bağlı köyler ile devam eden Vali Yerlikaya, ilk olarak Şarköy’e bağlı Yörgüç Köyü’nü ziyaret eden Yerlikaya, muhtar Turgut Duran ve köylüler ile sohbet ederek, onların sorunları dinledi. 14 Temmuz 2011 tarihinde, Diyarbakır ili Silvan ilçesinde, arama tarama faaliyetlerini yürütürken pusuya düşürülerek 13 arkadaşıyla birlikte şehit düşen ve bu yıl 18 Mart tarihinde Devlet Övünç Madalyası ile Beratı ailesine teslim edilen; Jandarma Komando Er Gökhan Kaplan’ın evine de uğrayarak anne ve babası Nevim ve Ahmet Kaplan’ı da ziyaret eden Yerlikaya’ya köy ve şehit ailesi ziyaretinde Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan ile kurum müdürleri de eşlik etti.
 

2 B İLE İLGİLİ SORUNLARI DİNLEDİ

Daha sonra Şarköy’e bağlı Çengelli Köyü’nü ziyaret eden Yerlikaya, Muhtar Yunus Avcı ve köylülerle sohbet etti. Köy halkının 2 B arazileriyle ilgili sorunlarını da dinleyen Yerlikaya, “Konu ile ilgili olarak köylülerin lehine olacak bir çalışmayı Orman ve Su İşleri Bakanlığının ilgili birimlerine götürmek suretiyle gidereceğiz” dedi.
 

YAŞANILAN YER ÖNEMLİ DEĞİL

Vali Yerlikaya’nın bir sonraki durağı Şarköy’e bağlı Tepe Köyü oldu. Muhtar Saim Yörük ve köylülerle sohbet ederek sorunları yerinde inceleyen Yerlikaya, köylülerle de sohbet etti. Ziyaretlerini Yukarı Kalamış Köyü ile sürdüren Yerlikaya, köy muhtarı Engin Çöker ve köylüler tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Yerlikaya yaşanılan yerin önemli olmadığını ifade ederek “Her biri bir diğerinden güzel cennet misal köylerimiz, gerek havası ile gerekse diğer özellikleri ile Şarköy'ümüz ya da Tekirdağ'ımız kadar kıymetli” ifadesini kullandı.
 

KÖYLERDE YAŞAYAN İNSAN SAYISI AZALDI

Son yıllarda köylerden şehir merkezine gerçekleşen göçlerle, köylerde yaşayan insan sayısının iyice azaldığına dikkat çeken Yerlikaya “Ziyaretlerimizde bunu bizzat görüyoruz. Bu nedenle de sayıca az kaldığımız ve birlikte yaşamak mecburiyetinde olduğumuz köylerimizde, birbirimizi sevelim. Birçok eksikliğimiz olsa bile, var olan bir tane iyi özelliği ön planda tutarak birbirimizi sevelim, önemli ve kıymetli olan da budur” diye konuştu.
 

ASTIM HASTALARINA ŞİFA

Yukarı Kalamış köyü ziyaretinden sonra Aşağı Kalamış köyünü de ziyaret eden Yerlikaya, muhtar Zeki Akkoç’tan köy hakkında bilgi aldı. Köy sakinleri, köylerinin diğer yerleşim yerlerine göre özel bir köy olduğu ve havası ile oksijen kaynağı bir yer olduğunu, ayrıca hakim birçok rüzgarı aynı anda alması nedeniyle de astım hastaları için bir nevi sanatoryum özelliğinde olduğunu söyledi.
 

BARAJ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Ziyaretlerini Şarköy’e bağlı Eriklice Köyü ile sürdüren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, köy muhtarı Coşar Gezer’den köy ile ilgili bilgi aldı. Yerlikaya beraberindeki kurum müdürleri ile köylülerin sorunlarını dinledi. Köy halkının temel geçim kaynaklarından olan zeytin bahçelerinin sulanması amacı ile yapımı devam eden baraj çalışması ve DSİ'yi ilgilendiren diğer konularla ilgili olarak, DSİ 113. Şube Müdürü Adem Coşkun köy halkına bilgi verirken, Vali Ali Yerlikaya; Büyükşehir olan Tekirdağ’da 2014'ten itibaren köy kavramının geride kalacağını, bundan sonra artık her bir köyün birer mahalle hüviyetinde olacağını ifade etti. Eriklice köyü ziyaretine Vali Ali Yerlikaya ile birlikte; Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şerafettin Küçük, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen, DSİ 113. Şube Müdürü Adem Coşkun, Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Özel İdaresinden yetkililer de katıldı. 
 

SON ZİYARET İĞNE BAĞLARI KÖYÜ’NE

Vali Ali Yerlikaya, daha sonra Şarköy’e bağlı İğde Bağları Köyü’nü ziyaret etti. Muhtar Muhammet Ceylan ve köylüler ile sohbet eden Yerlikaya; İğde Bağları Köyü’nün doğa ile iç içe bir yerde olduğunu belirterek, “Bu  güzel köyümüzü ziyaret ediyor olmaktan ve değerli köy halkımız ile sohbet etme fırsatı bulmuş olmaktan oldukça memnun ve mutluyum” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10