Kaldırım işgalleri son bulacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, geçtiğimiz günlerde Atatürk Caddesi’nde başlatılan kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi.

Çerkezköy 30.04.2013 20:35:00 0
Kaldırım işgalleri son bulacak

 6 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

Kaldırım yapım çalışmalarının 2012 yılı içerisinde yapılıp tamamlanması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bu geç kalınmış bir çalışmadır. Geçen yıl TREDAŞ’ın enerji nakil hatlarını zamanında yeraltına alamaması nedeni ile belediye olarak kaldırım kaplama çalışmalarını ertelemek zorunda kaldık. Bu yıl ise hava şartları düzelir düzelmez bahse konu çalışmalar için düğmeye bastık. 6 ay içerisinde Atatürk Caddesi’nde yürüttüğümüz kaldırım yapım çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞA YÜRÜYECEK YER BIRAKILMIYOR
Gerek Atatürk Caddesi, gerek diğer ana caddelerde esnaf tarafından kaldırımların işgal edildiğini, kaldırımlarda vatandaşa yürüyecek yer bırakılmadığını söyleyen Ali Ertem, “Yapılan bu düzenlemelerle kaldırım işgallerini ortadan kaldıracağız. Vatandaş artık özellikle ana caddelerde kaldırımda daha rahat bir şekilde yürüyebilecek. Vatandaşın bu noktalarda rahatça yürüyebilmesi çevre esnafını da olumlu etkileyecektir” dedi.

 
 
YERALTI OTOPARKI HAYATA GEÇİRİLECEK
Atatürk Caddesi ile Öztrak Caddesi arasında Vize Giyim önündeki alanda tek katlı bir yeraltı otoparkı yapılacağını ve bu çalışmanın da bölgedeki trafiği rahatlatacak bir çalışma olacağını söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, yeraltı otoparkının üstünde de yeşil alan-park çalışması yapacaklarını ve halkın hizmetine sunacaklarını ifade etti. Yer altı otoparkının iki girişi olacağını kaydeden Ali Ertem, “Girişlerden biri Yarımoğlu Sokak, diğeri ise Öztrak Caddesi tarafından olacak” dedi.

 
 
İŞTE ÇALIŞMA YAPILACAK NOKTALAR
Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş de çalışmaların incelenmesi sırasında Belediye Başkanı Ali Ertem’e eşlik etti. Çalışmaların Yarımoğlu Sokak, Rüya Sokak, Nar Sokak, Sülün Sokak, Mehtap Sokak, Güven Sokak Biryol Sokak ve Atatürk Caddesi’nin Cumhuriyet Meydanı ile Altıyol Kavşağı arasında kalan kısmının her iki tarafında gerçekleştirileceğini söyleyen Gümüş, “Bu noktalarda toplam 7 bin metrekare andezit plak ile kaldırım kaplama, 2 bin metrekare andezit küp taşı kaplama, 2 bin 500 metre bordür ve yağmur suyu oluğu işi yapılacak” ifadelerini kullandı. 

Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10