Belediyeden ödüllü satranç turnuvası

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, dün makamında yaptığı basın açıklamasında Çerkezköy Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilciliği işbirliği ile bu yıl ikinci

Çerkezköy 2.05.2013 20:20:00 0
Belediyeden ödüllü satranç turnuvası

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem dün saat 16.00’da makamında yaptığı açıklamada bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Satranç Turnuvası hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

KARŞILAŞMALAR 18–19 MAYIS’TA OYNANACAK

Çerkezköy Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilciliği işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Haftası Satranç Turnuvası’nın 18–19 Mayıs tarihlerinde yapılacağını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, turnuvaya katılacak olan yarışmacıların dört farklı kategoride mücadele edeceğini ifade etti. 6-7-8 yaş grubundan oluşan Minikler Kategorisi’nde toplam 500 kişinin yarışacağını söyleyen Ertem, 9-10-11 ve 12 yaş grubundan oluşan Küçükler Kategorisi’nde ise toplam 60 kişinin yarışacağını kaydetti.
 

180 KİŞİ KATILACAK

Çerkezköy Belediyesi Gençlik Haftası Satranç Turnuvası’nda Gençler Kategorisi’nin 13-14-15-16-17 ve 18 yaş grubu kişilerden oluşacağını ve bu kategoride 40 kişinin yarışacağını belirten Ali Ertem, 19 ve üstü yaş grubunun oluşturduğu Genel Kategoride ise 30 yarışmacının mücadele edeceğini, turnuvada toplam 180 kişinin yarışacağını sözlerine ekledi. Ertem, ayrıca her kategori için 10’ar kişinin de yedek olarak kaydının alınacağını ifade etti.
 

SON BAŞVURU 15 MAYIS

Katılımın iyi olması için duyuruların başarılı bir şekilde yapılmasına özen gösterdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, son başvuru tarihinin ise 15 Mayıs olduğunu, turnuvaya katılmak isteyenlerin ise Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilciliği web sitesinden “Turnuva Kayıt” bölümünden yapılabileceğini dile getirdi.
 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Turnuvada kategorilerinde ilk üçe giren sporculara Çerkezköy Belediyesi tarafından çeşitli ödüller verileceğini belirten Başkan Ali Ertem, “Turnuvada kategorilerinde 1. olan yarışmacılara birer tablet bilgisayar, kupa, madalya ve özel kalem takımı verilecek. 2. olan yarışmacılara birer notebook, kupa, madalya ve özel kalem takımı ve 3. olanlara da birer netbook, kupa, madalya ve özel kalem takımı verilecek. Turnuvaya katılan en küçük yarışmacıya ise madalya ve özel kalem takımı hediye edilecek” dedi. Ertem turnuvaya katılan bütün yarışmacılara da birer madalya verileceğini söyledi.
 

SATRANÇ SPORUNU SEVDİRMEK İSTİYORUZ

Çerkezköy Belediyesi Gençlik Haftası Satranç Turnuvası etkinliği ile gençlerin zekasının gelişimine katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem, onlarda yarışma ruhunu tetiklemek ve satranç sporunu sevdirmek istediklerini kaydetti. Ertem, Çerkezköy Belediyesi Gençlik Haftası Satranç Turnuvası’nın önümüzdeki yıllarda Türkiye çapında düzenlenen ciddi organizasyonlar arasında yer almasını temenni etti. 
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10