Bilinç altımızı kim yönetiyor?

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler 2. Sınıf öğrencilerinin organize ettiği konferans programı, Çerkezköy Ticaret Odası etkinlikler salonunda gerçekleştirildi. Prog

Çerkezköy 8.05.2013 19:52:00 0
Bilinç altımızı kim yönetiyor?

 İNSAN ÖNCE KENDİNİ TANIMALIDIR

Soru cevap şeklinde sunulan konferans, “Bilinçaltımız kim yönetiyor” başlığı altında sunuldu.  İnsanın kendini tanımasının akabinde Yaratan’ını tanımasına önemine vurgu yapan Hasan Taşkın, “İnsan,  yaratılış gayesinin ne olduğunu bildiği ölçüde ancak insanlığa faydalı olabilir.  Kişinin yaşamış olduğu topluma faydalı bir birey olabilmesi, kişinin önce kendisini tanımasıyla başlar. İnsan nedir sorusunun felsefede birçok cevabı bulunmaktadır. Biz felsefeye takılmadan, Allah’ın insana bakışı ve insanın çevresinde nasıl tanımlanması gerektiği üzerinde durmalıyız. İnsan yaratılmışların en üstünüdür. Kâinatta bulunan her şey sadece insanlığın rahat ve huzuru için yaratılmıştır. Meleklerden üstün ve dünya nizamının yegâne temsilcisidir.” dedi.
 

DOĞRU VE YANLIŞ

Hayatın iki esas üzerine inşa edildiğini, bunların doğru ve yanlış kavramlarıyla sınırlı olduğunu belirten Hasan Taşkın “Yanlıştan sıyrılıp doğruya yönelmenin esası, yaratıcıyı keşfetmekle mümkün olmaktadır. Kişinin yanlış üzerinde olduğunu tespit edebilmesi, aslında kolaydır. Şeytan denilen varlığın insan üzerindeki hâkimiyetinin derecesi, kişinin yanlış yolda olduğunun göstergesidir.” şeklinde konuştu.
 

DOĞRUYU YAŞAMAK SAADET GETİRİR

Her insanın bir modelle yaşadığını, bu modelin ön planda görünenlerinin görünmeyen kısımlarını belirlemede yardımcı unsurlar olduğunu ifade eden Taşkın “Doğrunun anlaşılır kılınarak yaşanması insan saadeti getirir. İnsanın kolay yetişmeyen bir varlık olduğunu da hatırlatmamız gerekir. Ülkemizin dünya uluslarından daha geride olmasının bazı sebepleri olmasına rağmen, en önemli sebep beyin gücü dediğimiz kalifiye insanların Çanakkale Savaşında şehit düşmeleridir. Lise öğrencilerinden, tıp talebelerine kadar gencecik insanlarımız gitmiş oldukları cephelerden geri dönmedi” dedi. 
 

DÜRÜSTLÜK İLKEMİZ OLMALI

Konferansın soru cevap bölümünde, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Özlem Berkdemir’in ‘Metin ve görsellikle anlatmaya çalıştığımız niteliklerin üründe gerçekten bulunmaması reklamcılık yapanlar bakımından nasıl bir değerlendirmeye tabi tutulur’ sorusuna cevap veren Hasan Taşkın; “Her ne iş ne ad altında yapılırsa yapılsın dürüstlük esas alınmalıdır. Belki ilk etapta yapılan yanlışların bedeli ödenmiyor görünse de mutlaka sonuç kişi için hiçte iç acıcı olmayacaktır” dedi. Konferansa Çerkezköy Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri Özlem Berkdemir, Taha Aslanlı, PTT Çerkezköy Şubesi Müdürü Ali Arslan, Çerkezköy Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak ve öğrenciler katıldı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10