Ertem’den kat artırımı sinyali

Çerkezköy Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 8.05.2013 19:54:00 0
Ertem’den kat artırımı sinyali

 MECLİS 5 EKSİKLE TOPLANDI

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya meclis üyelerinden Asuman Azak, Süleyman Ak, Ziya Osmanoğlu ve Halil Demirkıran mazeret bildirerek katılmazken, Zafer Erdağ ise mazeretsiz olarak toplantıda yer almadı. Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından başlayan toplantının ilk gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2012 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi Kesin Hesapları görüşüldü.
 

KESİN HESAPLAR GÖRÜŞÜLDÜ

2012 Mali Yılı Gelir Bütçesi’nin 48 milyon olarak öngörüldüğünü söyleyen Çerkezköy Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş, bu sürede toplam 51 milyon 893 bin TL gelir tahakkuk ettiğini bunu ise 49 milyon 844 bin TL’sinin tahsil edildiğini ifade etti. Gerçekleşen tahakkuk oranının yüzde 108, gerçekleşen tahsilât oranının yüzde 104 olduğunu belirten Gümüş, tahakkukun tahsilâta oranının ise yüzde 96 olduğunu kaydetti. Gümüş 2012 Mali Yılı içerisinde 47 milyon 640 bin TL gerçekleştiğini belirtirken, gider bütçesinin gerçekleşme oranını ise yüzde 99 olduğunu sözlerine ekledi.  
 

BAŞARILI BİR BÜTÇE PLANLAMASI YAPILMIŞ

Konula ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ali Ertem ise kendisinin bir maliye uzmanı olmadığını fakat tabloya bakıldığında iyi bir bütçe planlamasının yapıldığının ortada olduğunu belirtti. Bütçe planlamalarının gerçekleşme oranlarının yüzde 100’e yakın olduğuna dikkat çeken Ertem, “Şuanki bütçemiz yaklaşık 50 milyon TL’dir. Bütçe arttıkça, bütçeden yatırıma ayırdığımız payın oranı da artacaktır” dedi. Bütçe komisyonu’nun oybirliği ile kabul ettiği tavsiye niteliğindeki karar meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. 
 

SGK TALEBİ REDDEDİLDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise SGK’ın İmar Komisyonu’na havale edilen plan değişikliği talebi görüşüldü. Komisyonun oybirliği ile aldığı red kararı, meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Veliköy Belediyesi’nin yine İmar Komisyonu’na havale edilen plan tadilatı talebi görüşüldü. Çorlu Çerkezköy Bağlantı Yolu üzerinde bulunan 485 ada 4 ve 5 nolu parsellerde plan tadilatı yapılması talebi Komisyon üyelerinden Demet Eroğlu ve Mehmet Yıldırım’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilirken; komisyonun oyçokluğu ile aldığı tavsiye niteliğindeki karar meclisten de oyçokluğu ile geçti.
 

THK’YA ŞARTLI KABUL

Çerkezköy Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın bir sonraki gündem maddesinde ise Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi’nin bir önceki toplantıda İmar ve Bütçe Komisyonlarına havale edilen parsel talebi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediyesi İmar İşleri Müdürü Esra Hasanoğlu, “THK Çerkezköy Şubesi, Çok Amaçlı THK Çerkezköy Şubesi Hizmet Binası yapımı için 921 ada 2 parselde bulunan bin 190 metrekarelik alanın tapu devrinin bedelsiz yapılmasını talep ediyor” diye konuştu. Kuruluşun talebi, tapu devrinden sonraki 2 yıl içinde inşaata başlanılması ve tapu devrinden sonraki 5 yıl içinde de inşaatın tamamlanıp hizmete sunulması şartıyla kabul edilmesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Eğer bahse konu inşaat belirtilen süre içinde tamamlanamazsa, üzerindeki yapılarla birlikte Çerkezköy Belediyesi’ne devredilecek.
 

HAMAM KÜLTÜRÜ CANLANACAK

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından İstasyon Mahallesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin plan tadilatı talebi görüşüldü. İmar Komisyonu’nun oybirliği ile aldığı tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise İmar Komisyonu’na havale edilen Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi içinde Sosyo-Kültürel Tesis Alanı oluşturulması konusu görüşüldü. Bahse konu alanda Hamam yapılacağını söyleyen Ertem, “Bu proje, Hamam kültürümüzü yeniden canlandırmak adına gerçekleştirmeyi planladığımız bir projedir.” diyerek komisyon kararını oylamaya sundu. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.   
 

İMAR PLANI REVİZYONU KABUL EDİLDİ

Toplantının 8’inci gündem maddesinde ise Kızılpınar Belediyesi’nin İmar Komisyonu’na havale edilen İmar Planı Revizyonu hakkındaki yazısı görüşüldü. Kızılpınar’da çok sayıda imar planı bulunduğunu ve yapılan düzenlemeyle bu planların birleştirildiğini belirten Ali Ertem, komisyonun Demet Eroğlu ve Mehmet Yıldırım’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul ettiği tavsiye niteliğindeki kararını oylamaya sundu. İlgili gündem maddesi mecliste de oyçokluğu ile kabul edildi.     
 

EMSAL DEĞERİ 2,5’İ AŞMAMALI

Çerkezköy’de emsal değerinin 2,5’i aşmaması gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Ali Ertem, “Almanya’nın yüz ölçümü bizden küçük ama nüfusları bizden çok fazla. İngiltere’nin yüz ölçümü bizden küçük fakat nüfusları bizim nüfusumuzla neredeyse aynı. Buna rağmen bu gibi gelişmiş ülkelerde yapılaşmalar genellikle 2-3 kat iken, bizim ülkemizde ise insanlar nasıl çok daha ucuza ve az alana çok daha fazla daire yaparım derdine düşmüşler” diye konuştu.
 

25 YILLIĞINA TAHSİS EDİLECEK

1506 ada 1 parselde bulunan toplam 6 bin 500 metrekarelik alanın, ‘Gençlik Merkezi’ yapılmak üzere Tekirdağ Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi yönündeki İmar ve Bütçe Komisyonları kararı meclisten de oybirliği ile geçti. Ertem, THK Hizmet Binası’nda olduğu gibi, yer tahsisinden sonraki 2 yıl içinde inşaata başlanılması ve 5 yıl içinde de hizmete açılması şartının bu madde için de geçerli olduğunu ifade etti. 
 

KAT DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Toplantı, TREDAŞ’ın bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen trafo yeri talebinin görüşülmesi ile son buldu. İmar Komisyonu’nun oybirliği ile aldığı Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1338-1339 nolu parsellerin kenarındaki park alanı içinde trafo alanı oluşturulmasına ilişkin karar, meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Toplantının dilek ve temenniler kısmında açıklama yapan Ali Ertem, “İlçenin muhtelif noktalarında kat düzenlemesi yapılacak” diyerek, başta Bağlık Mahallesi olmak üzere Çerkezköy’ün muhtelif noktalarında kat artırımı yapılacağının sinyallerini verdi. Başkan Ertem bir sonraki meclis toplantısının 3 Haziran Pazartesi günü saat 15.00’da yapılacağını belirterek toplantıyı noktaladı.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10