Yerlikaya, Muratlı’nın köylerini ziyaret etti

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, köy ziyaretlerini sürdürüyor.

Muratlı 9.05.2013 20:47:00 0
Yerlikaya, Muratlı’nın köylerini ziyaret etti

 KÖY ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Önceki gün Muratlı’ya bağlı köyleri ziyaret eden Vali Yerlikaya, ilk olarak Ballı Hoca Köyü’nü ziyaret etti. Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve kurum müdürleri ile birlikte köyü ziyaret eden Yerlikaya muhtar Hasan Başlar’dan köy hakkında bilgi aldı.
 

OSB SAYISI 11’E ÇIKACAK

Köy ziyaretleri ile köyleri daha yakından görüp vatandaşları daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirten Yerlikaya, bunun da kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Muratlı’nın tarımla birlikte bir sanayi merkezi olduğunu ifade eden Yerlikaya “Şu an sanayi tesislerinin kümeleştiği yerler olan Islah Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Ergene Nehri’nin temizlenmesi için hayati önem taşıyan bu çalışmalar için Temmuz ayının ilk haftasında, önemli bir adım atılacak. Muratlı Islah Organize Sanayi gibi diğer 6 Islah OSB’deki "Islah" ibaresi kalkarak mevcut 4 OSB gibi olacak. Böylelikle OSB sayısı 11’ e çıkacak” dedi.
 

İMKANLARIMIZ ÖLÇÜSÜNDE YAPACAĞIZ

Daha sonra Muratlı’ya bağlı İnanlı Köyü’nü ziyaret eden Yerlikaya, muhtar Şerif Şimşek’ten köy ile ilgili bilgiler aldı. Yerlikaya notları arasına İnanlı Köyü köprüsü ile ilgili köy halkının isteğini de aldı. Köylerin sorunlarının çözümünde hayatiyet ve aciliyet durumunun ön planda olduğunu ifade eden Yerlikaya, konu ile ilgili olarak ilgili kurumların gerekli ön çalışmayı yapacağını, kendilerini de yapılması gerekeni imkanlar ölçüsünde gecikmeksizin yapacaklarını söyledi.
 

KÖYLERİMİZ MUMBİT TOPRAKLAR ÜZERİNDE BULUNUYOR

İnanlı Köyü’nden ayrılan Yerlikaya, ziyaretlerini Arzulu Köyü ile sürdürdü. Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve kurum müdürleri ile birlikte Arzulu Köyü’nü ziyaret eden Vali Yerlikaya, muhtar Veli Baştürk’dan köyle ilgili bilgi aldı. Köyleri gezip gördüklerini söyleyen Yerlikaya “Tüm köylerimiz mümbit topraklar üzerinde kurulu. Yaşadığımız yerlerin kıymetini bilelim. Zira dünyada değişmeyen ve vazgeçilmez tek şey gıda. Her canlı bu zaruret içinde bulunuyor. Tüm besin kaynakları tarım sektöründen elde ediliyor, dolayısıyla tahıl deposu köylerimizin kıymetini bilelim” diye konuştu.
 

KÖYLÜLERİ DİNLEDİ

Vali Yerlikaya’nın ziyaretleri kapsamında bir sonraki durağı Hanoğlu Köyü oldu. Muhtar Rafet Özcan’dan köy ile ilgili bilgi alan Yerlikaya, köylülerin sorunlarını da dinledi. Vali Ali Yerlikaya ile birlikte köy ziyaretine katılan kurum müdürlerinin de ilgili konularda köylüleri bilgilendirdi.
 

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Yavaşça Köyü’nü de ziyaret eden Yerlikaya Muhtar Osman Çetin’den köy ile ilgili bilgi aldı. Baro Başkanı Av. Nevzat Teker de köyü Yavaşça’nın tarihi ile ilgili olarak Vali Ali Yerlikaya’ya bilgi verdi. Köy ziyaretine katılan Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun köydeki özel ağaçlandırma sahası ile bilgi verdikten sonra İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Soyak da arazilerin toplulaştırılması ile ilgili olarak köy halkına bilgi verdi. Vali Ali Yerlikaya 111. köy ziyaretini Muratlı’ya bağlı Yurtbekler Köyü’ne gerçekleştirdi. Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlığlu, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Akdağ, Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, DSİ 113. Şube Müdürü Adem Coşkun ve İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü İnşaat Mühendisi Turhan Küçükoğlu’nun da yer aldığı ziyarette Vali Yerlikaya, 2013 yılında Özel İdare tarafından köy yolu ağının 100- 110 kilometresi için yapılacak sıcak asfaltlama çalışmalarında dikkat edilecek hususları geçmiş dönemlerdeki benzer çalışmalarından örnekler vererek açıkladı.
 

HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Vali Ali Yerlikaya, “İnsanın olduğu yerde elbette ki sorun ve sorunlar olacak ama bu sorunları konuşarak istişare ederek birlikte çözeceğiz” dedi. Geçmişten bugüne Tekirdağ’da çarpık bir sanayileşmenin olduğunu ifade eden Yerlikaya, “Her konuda bir hak gözetme çabası içerisinde olurken bizlere bin bir güzellikleri sunan, bu bahar mevsiminde bunu belirgin bir şekilde gördüğümüz doğamız, çevremizin de hakkını vermeliyiz” dedi. Yerlikaya “Bu doğrultuda Ergene Havzası Koruma Eylem Planı ile ilgili olarak yürütülen çalışmalar da kararlılık içinde devam ediyor” diye konuştu.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10