2012 Buğday Biçim Fiyatları Belirlendi

Çerkezköylü pek çok çiftçinin de merakla beklediği 2012 yılı hasat sezonunu biçim fiyatları belirlendi. Malkara Ziraat Odası Başkanı Saim Özden 2012 yılı hasat sezonunun biçim fiyatlarının beli

2012 Buğday Biçim Fiyatları Belirlendi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköylü pek çok çiftçinin de merakla beklediği 2012 yılı hasat sezonunu biçim fiyatları belirlendi.

 

SEZONUN BEREKETLİ GEÇMESİNİ UMUYORUZ

 

Malkara Ziraat Odası Başkanı Saim Özden, 2012 yılı içerisinde bol ve yeterli miktarda yağışlar düştüğünü, sezonun bereketli geçeceğini umduklarını belirterek, "Tekirdağ ilinde Ziraat Odalarının yaptığı toplantıda 2012 hasat sezonunda yapılacak biçimlerde fiyatlar belirlendi. Buna göre 2012 yılı içerisinde biçerdöver biçim fiyatları 1 dekarda buğday ve ayçiçeği biçiminde 15 TL (kdv dahil), buğday biçiminde testere dişli sap ayırıcı ve haşpay kullanımında 16 TL (kdv dahil), aspır ve kanola biçiminde 18 TL (kdv dahil), Mısır biçimi 24 TL (kdv dahil), çeltik biçimi 36 TL (kdv dahil) ve 25 Kg.lık balya bağlama ücreti de 1.60 TL (kdv dahil) olarak belirlendi" dedi.

 

İLKBAHAR AYLARI YAĞIŞLI GEÇTİ

 

Saim Özden, 2012 ilkbahar aylarının yağışlı geçtiğini, sezonda mahsullerin bereketli geçmesini beklediklerini ifade ederek "Bol ve güzel yağışlar aldık. Yeteri kadar yağış düştü. Malkara çiftçimizin bu yıl bereketli bir yıl geçireceğini umuyorum. Tüm çiftçilerimize bereketli olsun” diye konuştu.