Tarih: 21.01.2014 12:34

2013’te buğdaylardan 32 numune alındı

Facebook Twitter Linked-in

ÖNEMLİ FARKLAR VAR
“Aynı konuda ithalatı yapılan buğdayların da kalite kriterlerine ait analiz sonuçları ithalatçı/üretici firmalardan talep edilmiş olup, ortalama değerler olarak Hektolitre Ağırlığı 79,2 (Kg/Hl), yüzde Yabancı Madde 0,85, Düşme Sayısı (Falling Number)(sn) 270, yüzde Rutubet 13,23, Beklemeli Sedimantasyon 71, Sedimantasyon 55, Islak Gluten 29,8 Kuru Maddede yüzde Protein 13.25 olduğu görülmüştür” diyen Yaman, yapılan karşılaştırmada yerli üretim buğdaylar ile ithal buğdaylar arasında kalite açısından önemli farkların mevcut olduğunun belirlendiğini söyledi.
 
ÇALIŞMALAR 2014’TE DE DEVAM EDECEK
Tekirdağ genelinde yetiştirilen ekmeklik buğdaylardaki ortalama kalite değerlerinin hektolitre ağırlığı, sedimantasyon değerleri ve kuru maddede protein değerleri açısından bilimsel verilere göre düşük kaliteli olduğunun tespit edildiğini belirten Yaman “2014 yılında da aynı çalışmalarımız devam edecek olup, bu sefer yıllara göre de korelasyon yapılması mümkün olacaktır. Çalışmamızın tarımsal paydaşlara ışık tutmasını temenni eder, 2014 Yılının İlimiz ve Ülkemiz açısından bereketli olmasını dileriz” dedi.
 
Haber / Kemal ALTUNOĞLU



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —