Kermeste yok yok

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Özcan Sokak’ta gerçekleştirilen 12. Geleneksel Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu açılış töreni, dün Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in de katılımıyla y

Çerkezköy 31.05.2013 20:58:00 0
Kermeste yok yok

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu Derneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına düzenlenen ve geleneksel hale getirilen kermesin açılışı dün saat 14.30’da gerçekleştirildi.

 

KURDELEYİ BİRLİKTE KESTİLER

Çerkezköy Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu Derneği tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen kermesin açılış törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Danyeli, Dilaver Burak ve Murat Seymen, ÇTSO Meclis Üyelsi Asım Yavuzarslan, ÇTSO Eski Meclis Üyesi M. Salih Yılmaz, Kardeşler Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kozuva ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan duaların ardından kermesin açılış kurdelesini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva birlikte kesti.
 

İNŞALLAH GELİRİ DE KENDİ GİBİ BÜYÜK OLUR

Hayırseverlerin katkıları ile eğitim gören talebeler yararına düzenlenen kermesin hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bugünkü kermes her yıl geleneksel olarak düzenlenen kermeslerin 2013 versiyonu ve 12’ncisi oluyor. Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi. Bu yılki kermesin öncekilere kıyasla daha kapsamlı olduğunu ifade eden Ertem, “Umarım geliri de büyük olur. Buraya yapılacak her şey inşallah Allah yolunda anlam kazanmış olacak. Elde edilen gelir öğrencilerimizin hizmetinde harcanacaktır. Yapacağınız her şey sadakayı cariye olarak arkanızdan gelecektir. Allah hayrınızı kabul etsin” dedi.
 

9 HAZİRAN’A KADAR AÇIK KALACAK

Çerkezköy Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu Derneği tarafından geleneksel hale getirilen kermesin, yoğun bir katılımla açıldığını dile getiren Yurt Müdürü Sebahattin Taştan, “Kermeste el işinden oda takımlarına, pikeden çarşafa, seccadeden ahşap boyamaya, tülbentten giyime, ayakkabıya kadar pek çok ürünün bulunuyor. Ayrıca mantı, içli köfte, sarma gibi yiyecekler de halkın beğenisine sunulmuş. Pek çok ürünün görücüye çıkarıldığı ve elde edilecek gelirin eğitim gören talebeler yararına kullanılacağı kermes 9 Haziran'a kadar açık kalacak” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10