Atık Pil Toplama kampanyası sonuçlandı

Kapaklı Belediyesi sınırları içerisinde eğitim veren okullar arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyasında dereceye giren okullar belli oldu.

Kapaklı 2.06.2013 23:20:00 0
Atık Pil Toplama kampanyası sonuçlandı

 608 GRAM ATIK PİL TOPLANDI

Kapaklı Belediyesi-Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliği ile yürütülen Atık Pil Toplama Kampanyası’nın sonuçları ile ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Yıldızkent Ortaokulu’nun toplam 553 kilogram atık pil topladığını ifade ederek “Bu öğrenci başına 608 gram atık pil ediyor. Bu kapsamda Yıldızkent Ortaokulumuz 3 yıldır devam eden projemizde 2. defa en çok atık pil toplayan okul olmuştur” dedi.
 

2. KEZ BİRİNCİ OLDU

Yıldızkent Ortaokulu’nun bu başarısıyla Kapaklı’da birinci olmasının yanı sıra Tekirdağ genelinde de birinciliğin sahibi olarak, ilçeye büyük gurur yaşattığını söyleyen Başkan İrfan Mandalı, “Kapaklı’da 553 kilogram atık pil toplayan Yıldızkent Ortaokulu en çok atık pil toplayan okul olurken, 190 kilogram atık pil toplayan Kapaklı Gazi Ortaokulu ikinci, 92 kilogram atık pil toplayan Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu ise üçüncü oldu” diye konuştu.
 

ÖDÜLLENDİRİLECEK

En çok atık pil toplayan 3 okulun belediye tarafından ödüllendirileceğini söyleyen Başkan Mandalı, Tekirdağ’da birinci olan Yıldızkent Ortaokulu’nun, TAP Derneği tarafından da 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ödüllendirileceğini söyledi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10