Rayiç bedellerde yeni düzenleme

Çerkezköy Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu dün saat 15.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirildi.

Çerkezköy 3.06.2013 21:14:00 0
Rayiç bedellerde yeni düzenleme

 SİMİT İKRAM EDİLDİ

Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya meclis üyeleri Asuman Azak, Zafer Erdağ ve Mikail Ünlü katılmadı. Meclis toplantısının başında meclis üyelerine simit ikram edilirken, Başkan Ali Ertem ikram edilen simitlerin Çerkezköy Belediyesi ve Engelliler Derneği arasında görüşülen bir projenin ürünü olduğunu ifade etti. Görüşmelerin sonucu tek tip simit arabaları yaparak gerek engelli vatandaşların gerekse engelli yakınlarının ilçenin muhtelif noktalarında satış yapmalarını ve ailelerinin geçimlerini sağlayabilmelerini amaçladıklarını söyleyen Ertem “Bu yediğimiz simitler engelli kardeşlerimizin sizlere ikramıdır” diye konuştu.
 

HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Salih Çelik’in plan tadilatına ilişkin dilekçesinin oy birliği ile gündeme eklenmesinin ardından toplantının ilk gündem maddesinde ilçe sınırları içinde bulunan muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışı görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Gazi Osman Paşa Mahallelerinde bulunan 3 belediye hissesinin satışı meclis üyeleri tarafından oybirliği ile karara bağlandı.
 

ORDU’NUN DİLEKÇESİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Bir önceki gündem maddesinin görüşülüp ilgili komisyona havale edilmesinin ardından yine İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 27.05.2013 tarih 156 sayılı Çerkezköy Revizyon İmar Planları plan notlarına ekleme yapılması konusu görüşüldü. Bahse konu gündem maddesinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy Belediyesi taksi durakları ve (T) plakalı ticari taksi işletme esaslarına dair yönetmeliğin bazı maddelerinde değişiklik yapılması konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi ise görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu’na havale edildi.     
 

ÜRETTİKLERİ ATIKSU KADAR YÜKÜMLÜLÜK ALTINA GİRECEKLER

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğü’nün 24.05.2013 gün ve 298694 sayılı Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili Protokol hakkındaki yazısı görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy, Kapaklı, Veliköy, Kızılpınar ve Karaağaç Belediyeleri tarafından Atık Su Arıtma Tesisi yapımı kapsamında birlik kurulduğunu anımsatarak “Tekirdağ Büyükşehir oldu. Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili her şey Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olacak. Bu kapsamda kapanan Kızılpınar, Veliköy ve Karaağaç belediyeleri ile Çerkezköy ve Kapaklı belediyeleri arasında yeni bir protokol imzalanması gerekiyor. DSİ’den gelen yazıya göre, belediyeler, ürettikleri atık su oranında yükümlülük altına girecek” dedi.
 

BORÇLANMA TALEBİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Ertem Çerkezköy ve Kapaklı’da toplam bin 147 metreküp atık su üretildiğini belirterek “Bunun yüzde 46’sı Çerkezköy, yüzde 36’sı Kapaklı, yüzde 3’ü Veliköy, yüzde 9’u Kızılpınar ve yüzde 6’sı Karaağaç kayaklıdır. Bu belediyeler ürettikleri atıksu oranında proje maliyetini üstlenecek” dedi. İlgili gündem maddesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Meclis toplantısında son olarak Fen İşleri Müdürlüğü’nün borçlanma talebi görüşülerek Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
 

RAYİÇ BEDELLERDE YENİ DÜZENLEME YAPILACAK

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, rayiç bedellerde düzenlemeler yapacaklarını belirterek, “3 kat uygulamalı olan bölgelerdeki rayiç bedelleri düşüreceğiz. 5 kat ve üzeri yerlerdeki rayiç bedelleri ise yükselteceğiz. 3 katlı bir yer ile 5 katlı bir yerin rayiç bedellerinin aynı olması söz konusu olamaz” dedi. Ertem rayiç bedellerde yapılacak değişikliklerin muhtarlık, gazete ve internet sitelerinde vatandaşa duyurulacağını ifade ederek “Bu değişikliklere itiraz etmek isteyen vatandaşlar çıkabilir. Onların itiraz edebilmeleri için önce yapılan değişiklikler hakkında bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Bunu sağlayacağız” dedi. Ertem’in bilgilendirmesinin ardından toplantının ilk oturumu sona erdi. Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu 7 Haziran Cuma günü saat 15.00’da yapılacak.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10