Çerkezköy’de tencere-kapak eylemi

Çerkezköy’de bazı vatandaşlar Taksim Gezi Parkı tartışmaları arasında hükümeti protesto eylemine dönüşen eylemi tencere tavalarla destekledi. Çerkezköy’ün farklı bölgelerinde farklı saa

Çerkezköy 4.06.2013 20:37:00 0
Çerkezköy’de tencere-kapak eylemi

 Çerkezköy Haber - İstanbul Taksim’de Gezi Parkı’nın yıkılmaması için 7 gün önce başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan protestolar devam ediyor. Özellikle Taksim ve çevresinde yoğunlaşan eylemler diğer Türkiye’nin dört bir yanına sıçradı.

 

TENCERE KAPAKLARLA PROTESTO ETTİLER

Çerkezköy’de önceki gece 21.00-23.00 saatleri arası binlerce kişi gruplar halinde mahallelerinde protesto yürüyüşü yaptı. Cumhuriyet Mahallesi  Tepe Emlak Konutları ve bazı mahallelerde vatandaşlar önce evlerinin camlarını açarak tencere ve tavalara çatal kaşıklarla bir süre vurdular. Daha sonra bir araya gelen vatandaşlar, mahallenin yollarında sloganlar atarak hükümeti istifaya çağırdı.
 

SLOGANLAR ATTILAR

Hükümeti protesto eden gruplarda genç yaşlı her kesimden vatandaş yer aldı. Grup, yürüyüş sırasında “Her yer Taksim, her yer direniş ve faşizme karşı omuz omuza”, “faşime geçit yok”, “Atatürk’e uzanan diller sandığa gömülsün” sloganları attı. Dışarıya çıkamayan vatandaşlara da evlerinin balkon ve pencerelerinden, tencerelere çatal, kaşıklar  vurarak eyleme destek verdi. Tepe Emlak Konutları’ndaki yaklaşık 500 kişilik gruplar bir süre mahallenin uygun yerlerinde bir süre protestolarını devam ettirdikten sonra saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra olaysız dağıldı.
 
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10