Dünya çocukları Tekirdağ’da sahneye çıktı

Tekirdağ’da bu yıl 3.sü düzenlenen 11. Dil ve Kültür Festivali Tekirdağ il etkinliği, Sağlık Bakanı ve Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu, Vali Ali Yerlikaya ve eşi Ha

Tekirdağ 9.06.2013 17:15:00 0
Dünya çocukları Tekirdağ’da sahneye çıktı

 UNUTULMAZ BİR GECE

140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılımıyla gerçekleşen, 11. Dil ve Kültür Festivali Tekirdağ il etkinliğine, 5 kıtadan 65 öğrenci katıldı. Başta Trakya yöresi olmak üzere birbirinden güzel türkü ve şarkıları seslendiren Olimpiyat öğrencileri, Tekirdağ halkına unutulmaz bir gece yaşattı.
 

TÜRKÇE’Yİ DÜNYAYA TANITANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Sunuculuğunu TRT Spikeri Ersin Düzen ile Kırgızistanlı öğrenciler Diana ve Aybek’in yaptığı festivalde, bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu; Organizasyona her geçen yıl katılımcı sayısının arttığını, Türkçe’yi ve Türkçe’nin güzelliklerini dünyaya tanıtan bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Bakan Müezzinoğlu, konuşmasında Vatan Şairi Namık Kemal’i de unutmayarak, “Tekirdağlı hemşehrimiz olan Namık Kemal’in, Türkçe’mizi eserlerinde titizlikle kullanıp işlediğini belirttikten sonra, bu güzel dil inşallah 3-5 yıl içerisinde uluslararası bir dil haline de gelecektir, buna yürekten inanıyorum” dedi. Konuşmasının ardından Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından, il etkinliğinin düzenlenmesine katkı yapan firmalara teşekkür plaketleri verildi.
 

DİL VE KÜLTÜR ŞÖLENİ OLACAK

11. Dil ve Kültür Festivali Tekirdağ il etkinliğinde konuşan Vali Ali Yerlikaya; “Şehrimizde 3.sü düzenlenen bu etkinlikte, dünyanın muhtelif yerlerinden ülkelerinin selamını Türkçemizin güzelliği ile getiren bu güzel insanlara, tüm Tekirdağlı hemşehrilerim adına hoş geldiniz” dedi. Vali Yerlikaya; 12 Haziranda da Çorlu düzenlenecek etkinliğin de benzer şekilde tam bir dil ve kültür şöleni olacağını belirterek, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür  etti.
 

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ İLE SONA ERDİ

Etkinliğe, misafir olarak katılan 2 ayrı televizyon dizisinin, sevilen oyuncularına da Vali Ali Yerlikaya tarafından plaket verildi. Program mabbing ve havai fişek gösterisi ile sona erdi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10