Aydınlanmanın adı “Atatürkçülük”tür

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi, 7’nci Olağan Genel Kurulunu önceki gün saat 14.00’da dernek binasında gerçekleştirildi.

Çerkezköy 11.06.2013 00:38:00 0
Aydınlanmanın adı “Atatürkçülük”tür

 DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan ADD Çerkezköy Şubesi 7’nci Olağan Genel Kurulu’nda daha sonra Divan Heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na ADD Çerkezköy Şubesi Eski Başkanı Ali Çevikyiğit, Kâtip Üyeliğe Kenan Yoleri ve Yazmanlığa da Efes Aslan’ın seçilmesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantıya geçilmeden önce Taksim Gezi Parkı eylemlerine değinen Çevikyiğit, “İçinde bulunduğumuz dönem, hepimizi kaygılandırıyor. Fakat unutulmamalıdır ki asıl olan Türk Milleti’nin, Atalarımızın kanını dökerek aldığı bu topraklarda huzur içinde yaşamasını temin etmektir” diye konuştu.   
 

TÜRKİYE 1980’DE KÜRESELLEŞMEYE TESLİM OLDU

Divan Heyeti’nin oluşturulmasının ardından toplantının açılış konuşmasını dernek başkanı Dündar Orhan yaptı. İki yıllık görevleri süresince önemli olaylarla karşılaştıklarını belirten Orhan, “ADD, bu sorularla amaçları doğrultusunda mücadele etti” dedi. Dünyanın 1970’li yıllardan beri küreselleşmeye zorlandığını söyleyen Orhan, “Türkiye 1980’de küreselleşmeye teslim oldu. Kurallarını ABD’nin koyduğu kapitalizm dünyasında yaşamaya başladık. Ülkemizin para hacmi arttıkça borç hacmi de arttı” dedi.
 

ÇALIŞAN KESİMİN HAKLARI YASAKLANDI

Türkiye’nin yıllardır içinde bulunduğu sistem neticesinde orta sınıfın, çalışan kesimin haklarının yasaklandığını öne süren Dündar Orhan, “Bugün özgürlük yok, gerekçesiz tutuklamalar var. Savunma hakkı yok, savunma almada karar verecek yargıçlar var. Bağımsız yargı yok, özel yetkili mahkemeler var. Kıdem tazminatı yok, torba yasa var. Grev hakkı yok, yüksek hakemler kurulu var. Demokrasi yok, güce tapan taşeronlar var” diye konuştu.
 

TÜRKİYE’Yİ EMPERYALİZM İŞGALİNDEN KURTARMALIYIZ

Bugünün Türkiyesi’nin ne iç politikalarını ne de dış politikalarını kendisinin belirlemediğini savunan Dündar Orhan, “Sarı öküz 1980’de emperyalizme teslim edildi. Kemalizm’in tasfiyesi, yeni anayasa istekleri, ulusal bayramların yasaklanması, 4+4+4 eğitim yasası ve Kürtçenin seçmeli ders olması tesadüf değildir” dedi. Ulusalcıların iktidara gelmesi gerektiğini dile getire Orhan, “Biz birbirimizi yemeyi bırakarak Türkiye’yi Emperyalizm işgalinden kurtarmalıyız. ADD bu zor süreçte kitlelere gerçekleri anlatmak için devrimci bir ruhla mücadele etmelidir” ifadelerini kullandı.
 

PROVOKASYONLARA KAPILMAMALIYIZ

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun başlıca nedeninin borçlanma olduğunu ileri süren Divan Başkanı Ali Çevikyiğit ise “Ülkenin gidişatı konusunda halkı suçlayamayız. ‘Oyunu kömüre sattı, oyunu makarnaya sattı’ gibi söylemlerde bulunmak çok yanlıştır. Kimse bu söylemleri kabul etmez. Çünkü bu onursuzluktur” dedi. Türk Milleti’nin yüce bir millet olduğunun altını çizen Çevikyiğit, “Türk kavramı ırkçı bir söylem değildir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halkın bütününe ‘Türk’ denir. Bu kavramın içinde Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i, Abaza’sı da var. Hepsi Türk’tür. Bize düşen tuzaklarla dolu Taksim Gezi Parkı eylemleri gibi olaylarda dikkatli olmaktır. Haklıyken haksız duruma düşmemeliyiz. Provokasyonlara kapılmamalıyız” dedi.
 

AVM’LER TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE YASAKLANMALIDIR

Kendisinin yalnızca Taksim’de değil, Türkiye’nin hiçbir yerinde AVM yapılmamasını savunduğunu belirten Ali Çevikyiğit, “Esnaf yok edildi. AVM’ler Türkiye’nin her yerinde yasaklanmalıdır. Türkiye adeta küresel güçlerin pazarı haline geldi” dedi. Türkiye’nin borçlandığı için ulus egemenliğini yitirdiğini belirten Ali Çevikyiğit, “İstiklal Marşımız ‘Korkma’ kelimesi ile başlıyor. Korkmuyoruz, çünkü haklıyız” dedi. ADD’nin hiçbir partinin arka bahçesi olmadığını söyleyen Çevikyiğit, “Biz dernek olarak eleştiriye açığız. Fakat eleştiririz de” diye konuştu.     
 

SEÇİMLER YAPILDI

ADD Çerkezköy Şubesi 7’nci Olağan Genel Kurulu Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyet raporlarının ibra edilmesi ile devam etti. Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyet raporlarının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda ADD Çerkezköy Şubesi’nin tahmini bütçesi 15 bin TL olarak belirlendi. Tahmini bütçenin de oybirliği ile kabul edilmesinin ardından seçimlere geçildi. Toplantıya katılan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez önümüzdeki seçimlerde Belediye Başkanlığı’na adaylığını koyacağı için yönetime giremeyeceğini belirtti. ADD Çerkezköy Şubesi Yönetim Kurulu üyeliklerine Dündar Orhan, Bülent Kurtaran, Nurtekin Erol, Kenan Yoleri, Hülya İğdeli, Recep Beder ve Aynur Tutkun’un seçilmesi oybirliği ile kabul edildi. ADD Çerkezköy Şubesi Denetleme Kurulu’na Özmen Oral, Fikriye Kara ve Kemal Engin oybirliği ile seçilirken, Disiplin Kurulu’na ise Seçkin Terek, Hakan Yazgan ve Serkan Buldu seçildi. Derneğin Genel Merkez Delegeliklerine ise Dündar Orhan, Turan Akay ve Nurtekin Erol’un seçilmesi de oybirliği ile kabul edildi. 
 

 ATATÜRK GERÇEK KALKINMANIN EĞİTİMLE OLACAĞINA İNANDI

ADD Çerkezköy Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu’na sonradan katılan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, daha önce kendisinin de ADD Çerkezköy Şubesi’nde yönetici olarak görev aldığını anımsatarak, “Birlikte mücadele verdik. Görüyorum ki mücadele vermeye devam ediyorlar” dedi. Konuşmasına Taksim’de başlayan ve 70 ilde devam eden Gezi Parkı eylemleri hakkında değerlendirmelerde bulunarak başlayan Yüceer, “İnsanlar yaşam şekillerine müdahale edilmesine isyan ediyorlar. Bu ülkede aydınlanmanın adı Atatürkçülüktür dedik her zaman. Cumhuriyet sayesinde insanlar kulluktan vatandaşlığa geçti. Kadınlara özgürlükler tanındı. Atatürk gerçek kalkınmanın eğitimle olacağına inandı” dedi.
 

BAŞBAKAN ELİNİ VİCDANINA KOYMALI

İnsanların sokaklarda canları pahasına Gezi Parkı’na sahip çıktığını belirten Yüceer, “Ne olduğu belli olmayan sivil görünümlü kişilerin polisin arkasında insan avına çıktığını görüyoruz. Bunun adı faşizmdir” dedi. Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Yüceer, “Ben meydanlara daha fazla kalabalık yığarım, böyle bir gücüm var demek, belli illerde miting kararı almak, bir başbakanın sorumluluğu olmaz. Eğer herkesin başbakanıysa, demokrasiye inanıyorsa bunları söylememesi gerekir. Umarım elini vicdanına koyar, tabi varsa eğer. Çocuklarımızın içi en doğru kararı vermesini temenni ediyoruz. Herkesin sağduyulu davranması gerekir. Samsunlusu, Ordulusu, Trakyalısı herkes bu ülkenin zenginliğidir. İnsanları karşı karşıya getirmemek gerekir” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10