1 taşla 3 kuş vurulabilir

Mustafa Özbek Huzur Evi Binası bu kez ruhsata aykırı yapılan tadilat ile gündeme geldi. Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan durum tespit çalışmalarında ruhsata aykırı tadilat yapıldığını

Çerkezköy 11.06.2013 00:41:00 0
1 taşla 3 kuş vurulabilir

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, dün saat 15.00’da makamında yaptığı basın toplantısında Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 970 ada 1 ve 2 nolu parseller üzerinde bulunan Mustafa Özbek Huzur Evi Binası’nın akıbeti hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

RUHSATA AYKIRILIK TESPİT EDİLDİ

30 Haziran 1995 tarihinde Çerkezköy Belediyesi tarafından Huzur Evi yapılmak şartıyla Türk Metal Sendikası’na verilen 970 ada 1 ve 2 nolu parseller üzeride bulunan Huzur Evi Binası’nda tadilat çalışması yapılması nedeniyle geçtiğimiz ay durum tespit çalışması yapıldı. Yapılan durum tespitinde ruhsata aykırı tadilat yapıldığının belirlendiğini söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bu nedenle Belediye Encümeni tarafından ruhsata aykırı durumların 1 ay içinde giderilmemesi halinde 32. ve 42. maddelerin uygulanacağı kendilerine tebliğ edildi” dedi.  
 

GEREKLİ YAPTIRIMLAR GERÇEKLEŞTİRİLİR

3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 32. maddesi kapsamında ruhsata aykırı inşaat yapılarına, para cezası uygulanacağını ifade eden Ali Ertem, “Para cezası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın metrekare üzerinden belirleyeceği rayiç değerler üzerinden hesaplanacak. Aynı kanunun 42. maddesi ise ruhsata aykırı olduğu tespit edilen kısımların verilen süre içinde ruhsata bağlanmaması halinde yıkılmasını emreder” dedi. Türk Metal Sendikası’nın, ruhsata aykırı yapılan tadilatların ruhsata uygun hale getirilmesi için son gün başvuruda bulunduğunu ifade eden Ertem, “Başvuruyu inceleyeceğiz. Ruhsata aykırı bir durum varsa gerekli yaptırımlar gerçekleştirilecektir” diye konuştu.
 

NE MUTLU Kİ HUZUR EVİ’NE İHTİYACIMIZ YOK

İmar Plan değişikliği talebinin mecliste reddedilmesi ve bahse konu binanın Huzur Evi’nden başka bir amaçla kullanılmasına imkan olmamasına rağmen Türk Metal Sendikası tarafından aylardır tadilat çalışmalarının yapıldığı binanın çürümeye yüz tuttuğunu söyleyen Başkan Ertem, “Huzur Evi binasına trilyonluk yatırım yapıldı. Fakat yıllardır çürümeye terk edildi. Orada Huzur Evi olarak faaliyet gösterilemeyeceği aşikardır. Bunu söylerken Çerkezköy ile gurur duyuyorum. Çünkü Çerkezköy’ümüzde insanlar hala büyüklerini Huzur Evi’ne kapatmıyor. Kendileri bakıyorlar. Kültürümüzü, geleneklerimizi yaşatıyorlar” diye konuştu.
 

OKUL OLUR AMA ÖZEL OKUL oLAMAZ

Bahse konu binada Huzur Evi dışında bir faaliyet gösterilebilmesi için projenin, ticari amaç ya da rant amaçlı olmaması gerektiğini kaydeden Ertem, “Bu bir okul olabilir. Fakat özel okul olamaz. Bu bir hastane olabilir fakat özel hastane olamaz. Böyle bir proje ile gelinirse, meclisimiz konuyu değerlendirir ve projenin önü açılabilir. Aksi takdirde başka herhangi bir yatırımın orada yapılması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
 

ORTAK AKIL İLE BİR KARAR ALINMASI GEREKİR

Huzur Evi’nde herhangi bir özel okulun faaliyet gösterebilmesi için bir öneri sunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “1995’te belediye bu alanı Huzur Evi yapılması amacıyla bedelsiz verdi. Eğer özel okul yapılmak isteniyorsa, bir komisyon kurulur, binanın bulunduğu alanın değeri hesaplanır. Bu bedel Belediyenin kasasına, Çerkezköy’e hizmet amaçlı kullanılmak üzere konulur. Böylece hem bina çürümekten kurtulur. Türk Metal Sendikası çalışanlarından kesilen paralar boşa gitmemiş olur. Hem Çerkezköy bir özel okul daha kazanır ki bu kaliteyi ve rekabeti de artırır. Hem de Çerkezköy Belediyesi bedelsiz verdiği arsanın karşılığında hizmet alamadığı alanın parasal katkısını kasasında görmüş olur. Yani bir taşla üç kuş vurulmuş olur” dedi. Konunun kamuoyunda da tartışılması gerektiğini ifade eden Ali Ertem, “Farklı açılardan bakarak ortak akıl ile bir karar alınması gerekir. Hiç kimse bu konunun arkasında başka şeyler aramasın” dedi.   
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10