Akademik Giysi Giyme Töreni yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi’nde 2012-2013 yılı bilim teşvik ödülleri ve akademik yükseltme alan öğretim üyeleri cübbe giyme töreni Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Tekirdağ 12.06.2013 20:05:00 0
Akademik Giysi Giyme Töreni yapıldı

 İSTEĞİM, DAHA FAZLA YARARLANMANIZ

Törene NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Epoka Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Altıın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri ile öğretim üyeleri katıldı. Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi'nin vermiş olduğu müzik dinletisinin ardından konuşan Rektör Osman “Yakın geçmişte bilim politikasında değişiklik yapılarak, AR-GE, TÜBİTAK, SANTEZ, TÜBA gibi bilimsel alan çalışmalarına büyük kaynak ayrılması, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kurulması, bilim ve sanayiye verilen önemin bir göstergesidir. Benim sizlerden istediğim bunlardan daha fazla yararlanmanızdır. Bugün Tekirdağ'da ciddi bir araştırma altyapısına ve araştırmacıya sahibiz. Akademik birimlerimizin sayısı her geçen gün artıyor, buna paralel olarak sempozyumlarımızın, panellerimizin, konferanslarımızın sayısında da hızlı bir artış gösteriyor” dedi.
 

CÜPPELERİ GİYDİRİLDİ

Üniversitenin; öğretim üyeleri için cazip hale gelmesinin, öğretim üyesi sayını da hızla artırdığını ifade eden Şimşek “Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent, Araştırma Görevlisi, Uzman, Öğretim Görevlisi, Okutman atamalarının yoğunlaştığını ve bu doğrultuda Namık Kemal Üniversitesi'nin akademik kadrosunu kalite düzeyinin giderek arttığını da ifade etmek istiyorum. Namık Kemal Üniversitesi Rektörü olarak sizlerle birlikte çalışmaktan onur duymaktayım” dedi. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek'in açılış konuşmasının ardından, 23 öğretim üyemize 2012-2013 yılı bilim teşvik ödülleri verildi; 116 öğretim üyesinin cübbeleri giydirildi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10