Festival ateşi yandı

49. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nin geleneksel etkinliklerinden Kortej yürüyüşü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Tekirdağ 14.06.2013 22:54:00 0
Festival ateşi yandı

 KATILIM YOĞUN OLDU

Kortej yürüyüşüne Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer ve Emre Köprülü, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, il protokolü üyeleri, STK Başkan ve temsilcileri, misafirler, gösteri grupları ve vatandaşlar katıldı.
 

RESMİ AÇILIŞ YAPILDI

Hükümet Caddesi üzerinde bulunan, Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayıp, Köprübaşı’ndan Vilayet önüne kadar devam eden yürüyüşte; Giresun Yöresi Halk Oyunları Grubu ve Bulgaristan ile Meksika grubu tarafından oyunlar oynanırken, davetli olarak gelen Macaristan Cumhuriyeti Askeri Bandosu da yürüyüşte yerini aldı. Kalabalık bir halk katılımı ile gerçekleşen yürüyüş, vilayet önünde sona erdi. Valilik önünde gerçekleşen törende de Tekirdağ Belediyesinin çelengi, Başkan Op. Dr. Adem Dalgıç tarafından Atatürk Anıtına konuldu. Burada konuşan Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç; “Bu yıl 49.sunu düzenledikleri, Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali’nin coşkulu bir şekilde başladığını, devam eden günlerde bu coşkunun, yapılacak etkinliklerle daha da artacağını ifade ederek, başta davetliler olmak üzere tüm katılımcılara” teşekkür etti. Belediye Başkanının konuşmasının ardından, İl protokolünün katılımı ile festival ateşi yakılarak resmi açılış yapıldı
 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10