“Baba demek, güven demektir”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 'Babalar Günü'ne ilişkin bir mesaj yayımlayarak tüm babaların bu anlamlı gününü kutladı. ''Evlatlar olarak doğru ya da yanlış her ne yaparsanız yapın, babal

Çerkezköy 14.06.2013 23:47:00 0
 “Baba demek, güven demektir”

 Çerkezköy Haber - Resmi olarak 1924'den bu yana 'Babalar Günü'nün kutlandığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, bu özel günün pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de Haziran ayının üçüncü pazar gününde kutlandığını anımsattı.

 

“GECE-GÜNDÜZ KAVRAMI OLMADAN ÇALIŞIRLAR”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem babaların çocuklarının hayatlarında güven sözcüğü ile özdeşleştirildiğini ifade ederek, ''Çocuklar her ne yaparlarsa yapsınlar daima güvenecekleri ilk insanların aile çekirdeği içerisinde var olduklarını bilirler. İşte bu çekirdeğin başında gelen ve anne ile evlatları için yaşam içerisinde omuz omuza mücadele eden babanın tek dileği evlatlarının mutluluğudur. Bu mutluluğun başarı, huzur, sükunet gibi hayatı her anlamda etkileyen tüm duygularla birlikte bir bütünlük içerisinde yaşanmasını isteyen babalar, evlatları için gece ve gündüz kavramı olmadan her zaman tüm gayeleriyle çalışırlar'' dedi.
 

''BABA, BİR ÇINAR GİBİDİR''

''Evlatlar olarak doğru ya da yanlış her ne yaparsanız yapın, babalarınız bir çınar gibi her daim arkanızdadır'' diyen Başkan Ali Ertem “Evlatlarının başarısıyla kendi başarısı gibi gururlanan babalarımız, nasıl ki her başarılı işin ardından çocuklarını ilk tebrik eden kişi ise onların her yanlışında da doğruyu göstermek adına evlatlarına beraberinde anne ile yol gösteren ilk kişidir. Bu yönüyle hayatımızda canlı bir pusula örneği oluşturan babalarımız, her zaman arkamızda duran bir çınar ağacı gibidir. Çünkü çocuk  ne zaman babasına yaslanırsa yaslansın, kendisini güçlü hisseder” ifadelerini kullandı.
 

''CANLI ÖRNEK OLDUĞU UNUTULMAMALI''

Günümüzün çocuklarına, geleceğin ise baba adaylarına seslenen Ertem “Çocuklarımız ileride kendi çocuklarının kendilerine ne şekilde davranmasını istiyorlarsa babalarına da o şekilde davranmaya özen göstersinler. Bu noktada evlatlarının hayatlarında büyük bir idol olan babalara da önemli iş düşüyor. Çünkü, çocuklar en yakın örnek olan babalarının davranışlarını örnek alırlar. Bundan ötürü, babalar olarak unutmamamız gereken kavramların başında 'iyi bir baba örneği' olmak geliyor. Bizler nasıl bir baba rolü çizersek, evlatlarımız da kendi hayatlarında sırası gelince öyle bir ebeveyn olurlar. Bu nedenle de bir babanın çocuğuna yapabileceği en büyük iyilik, 'dünyanın en iyi babası' örneği olmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm şehitlerimizin babaları olmak üzere herkesin 'Babalar Günü'nü kutluyor, esenlikler diliyorum” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10