NKÜ, 5 bin 100 mezun verdi

Namık Kemal Üniversitesi’nin 2012-2013 Yılı Akademik Mezuniyet Töreni, Tekirdağ Namık Kemal Stadyumu’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Tekirdağ 17.06.2013 20:08:00 0
NKÜ, 5 bin 100 mezun verdi

 KATILIM YOĞUN OLDU

NKÜ Mezuniyet Törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tekirdağ’daki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretim elemanları, öğrenciler ve mezunlarımızın aileleri katıldı.
 

“ÇOK ÖZEL VE KIYMETLİ BİR GÜN”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, Milletvekilleri ve Yüksek Öğretim Kurumu temsilcilerinin mesajları okundu. Akademik Mezuniyet Töreninde konuşan NKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ersin Kocaman, “Bu gün bizler için çok özel ve kıymetli bir gün. Bu gün yaşamımızın en heyecanlı dönemini geride bırakarak hayatın ta kendisine yelken açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Heyecanımızı paylaştığınız için hepinize, arkadaşlarım ve üniversitemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
 

“ÜNİVERSİTEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKLER”

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek de mezuniyet töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında üniversitenin akademik, idari ve fiziki altyapı alanında yapılan çalışmalardan bahsetti.  Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, mezunlarına hitaben yaptığı konuşmasını “Konumu ve durumu ne olursa olsun; “mezun” bir üniversitenin başarı simgesidir. Eğitim hayatlarını belirli bir döneminde bir çatı altında o üniversitenin kültürünü alan mezunlar, dünyanın herhangi bir yerinde öğrendikleri yöntemleri ve tarzları ile üniversitelerin simgesi olurlar. Biz bugün Namık Kemal Üniversitesi kimliğini hakkıyla taşıyacaklarına inandığım 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı mezunlarımızı uğurluyoruz. Eminim ki, buradan mezun olan öğrencilerimiz üniversitemizi en iyi şekilde temsil edecek” dedi.
 

MEZUN OLMANIN SEVİNCİNİ YAŞADILAR

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fakülteler, yüksekokul ve meslek Yüksekokullarından dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize diplomalarını ve hediyelerini takdim etti. Diplomalarının verilmesinin ardından mezun öğrenciler keplerini havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadılar.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10