Bilgin görevden alındı

9 yılı aşkın süredir Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Habip Bilgin, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından görevden alındı. Dün sabah basın aÃ

Çerkezköy 20.06.2013 12:41:00 0
Bilgin görevden alındı
Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından görevinden alındı.
 
BİR FİKRİM YOK
Dün saat 09.00’da makamında basın açıklaması yapan Habip Bilgin, “Belediye Başkan Yardımcısı olarak son kez karşınızdayım. Görevden neden alındığıma dair bir fikrim yok, bana bu yönde bir açıklama yapılmadı” dedi.  
 
KARARINA SAYGI DUYUYORUM
Bilgin, görevden alınma sebebinin kendisine tebliğ edilmediğini ifade ederek “Başkanın kararına saygı duyuyorum. Çünkü yetki ondadır. Yetkisini tartışacak da değilim. Fakat neden görevden alındığımı öğrenmenin hakkım olduğunu düşünüyorum. Biz 9 yıldır birlikte çalışıyoruz. Görevimi suiistimal mi ettim? Bir vatandaş mı şikâyet etti? Bu bana tebliğ edilmeliydi” dedi.
 
ANLAM VEREMEDİM
Kulislerde 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkan Aday Adaylığı konuşulan Habip Bilgin, seçimlere 9 ay gibi kısa bir süre kala bu şekilde görevden alınmasına anlam veremediğini belirtti. Karakter olarak çok fazla öne çıkmayı seven bir kişi olmadığını dile getiren Bilgin, “Bana verilen görev neyse onlarla sınırlı kalmak şartıyla siyasetteki düzenimi devam ettirmeye çalıştım. Fakat bundan sonra siyasi anlamda bazı ataklarım olacak. Zaman neyi gösterecek onu Allah bilir” ifadelerini kullandı.
 
HİÇ KİMSEYLE PROBLEM YAŞAMADIM
Bilgin, 9 seneden fazla bir süredir yürüttüğü Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevi süresince gerek mesai arkadaşlarıyla gerekse vatandaşlarla hiçbir problem yaşamadığını belirterek, “Elimden geldiğince çalışma düzenini sağlamaya gayret ettim. Herkesten önce işime gelmeye, herkesten sonra işten ayrılmaya özen gösterdim. Bu benim yaşam tarzım. Bundan önce 13 sene bankada çalıştım. Bu düzen oradayken de aynıydı” diye konuştu. 
 
MECLİS ÜYELİĞİM DEVAM EDİYOR
Her zaman işine sadık bir insan olduğunu söyleyen Habip Bilgin, “Vicdanım çok rahat. Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevim sona erdi. Fakat meclis üyeliği görevim devam ediyor. Partimle aramda en ufak bir sıkıntı yok. Meclis üyesi olarak çalışmalarımı sürdüreceğim” dedi.
 
ERTEM SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
Konuyla ilgili Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem sessizliğini korurken, siyasi kulislerde ise Habip Bilgin AK Parti’den belediye başkan adaylığı için girişimlerde bulunduğu, bazı müteahhit ve meclis üyelerinin de aralarında yer aldığı kişilerle çalışma grupları oluşturup Yusuf Cevahir ve Nuri Albayrak’ı devreye sokarak, AK Parti’den aday olmak için çalışmalarını sürdürdüğü konuşuluyor.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 



0282 726 91 91
0282 747 65 10