“Belediye Ali Babanın çiftliğine döndü”

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Belediyesi’ni eleştirdi.

Çerkezköy 24.06.2013 00:34:00 0
“Belediye Ali Babanın çiftliğine döndü”

ÇOK MANİDAR

Dün saat 17.30’da yazılı bir basın açıklaması yapan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Belediyesi’nin son zamanlarda yapmış olduğu faaliyetlere bütün vatandaşların şahit olduğunu ifade ederek “Belediye Başkanının göreve geldiği günden itibaren kaldırım konusunda gereksiz hassasiyetini biliyoruz. Şuanda Atatürk Caddesi’nde ve diğer caddelerde yapılmakta olan kaldırım düzenleme çalışmalarında ortaya çıkan manzaradan sonuçla; kullanılan malzemenin ne şekilde uygulandığını takip eden kimsenin bulunmadığını anlayabiliyoruz. Ayrıca bir kısımda çalışmalar yapılırken daha bitmeden diğer kısımlarda çalışmalara girilerek ulaşımı güçlendirmektedirler ve vatandaşı çileden çıkartmaktadır. Belediye Başkanı mesleği gereği bu işleri daha iyi bilmesi gerekirken neden müdahale etmediği gerçekten çok manidardır” diye konuştu.

“4 BİN AİLENİN TESPİTİ KİMLER TARAFINDAN YAPILACAK?”
Belediye Fen İşleri personelinin ne iş yaptığını, yapılan işlerin takibini neden yapmadıklarını sıran Önsel “Ayrıca şeffaf olduklarını göstermek için internet üzerinden doğrudan temin yoluyla alım yapan Çerkezköy Belediyesi yapmış olduğu alımların fiyat analizini ve takibini neden yapmamaktadır? Aynı işin farklı fiyatlarla aynı firmalara verildiğini, belediyenin internet sitesinden bütün vatandaşlarımız tespit edebilirler. Ucuz fiyata iş vermek varken, aynı işi farklı fiyatlara vererek kimlere fayda sağlamaktadırlar. Ekonomi ve işsizlik konusunda sürekli hükümetleri dönemine övgüler yağdırırken; geçen günlerde yapmış oldukları erzak paketi ihalesiyle her zamanki gibi kendileriyle çelişmektedirler. Yapılan iş güzeldir, vatandaşlarımızın faydasınadır. Ancak vatandaşın parasıyla vatandaşa yardım ederek oy kaygısına düşmüş yönetimin acizliği gözler önüne serilmiştir. Yardım yapılacak olan 4 bin ailenin tespiti kimler tarafından yapılacaktır” dedi.

“VERGİLERİN KARŞILIĞI BU MU?”
Çerkezköy Belediyesi’ne iş yapan insanların yıllardır ödemelerini almakta güçlük çektiklerini ileri süren Önsel “Neden belli şahıslar devreye girmeden kolaylıkla ödeme yapılmamaktadır. Yapılan ödemelerin çoğunluğu temlik yoluyla belli kişiler üzerinden yapılmaktadır. Devlete ve piyasaya bu kadar borcu bulunmaktayken hala gereksiz yatırım yapılmaktadır. Devlete ve piyasaya bu kadar borcu bulunmaktayken hala gereksiz yatırımlarla belediyeyi borç batağına düşürmekten çekinmeyen Belediye Başkanı ve meclis üyeleri vatandaşın parasını böyle hunharca harcama yetkisini nereden almaktadır. Verilen vergilerin karşılığı bu mu olmalıdır” dedi.

“MİLLİ EĞİTİME BAĞIŞLANMALI”
Türk Metal Sendikası’nın sahip olduğu Huzurevinin korunmasından yana olduklarını ifade eden Önsel “Satıldığı andan itibaren kim ne derse desin bunun adı rant olur. Başkanın dediği gibi bir taşla üç kuş vurmak istiyorlarsa bizim önerimiz, mevcut binanın Türk Metal Sendikası tarafından şuan da yapıldığı gibi tadilatının yapılarak Milli Eğitim’e bağışlanmasdır. Bu sayede Türk Metal Sendikası üyelerinin 15 yıldır verdiği paralarla hayırlı bir işe vesile olmaları sağlanmış olur” diye konuştu.

“HESABINI SORACAĞIZ”
Önsel “Çerkezköy’de yaşayan insanların artık sabrının sonuna geldiği şu zamanlarda hala bu uğraşlarda olan Belediye Başkanı Ali Ertem ve meclis üyeleri bunun hesabını önümüzdeki yerel seçimlerde nasıl verecekler. Gerçekten merak içersindeyiz. Sadece son günlerde yaşadığımız bu hadiselerden açıkça anlaşılmalıdır ki Çerkezköy Belediyesi Ali Babanın çiftliğine dönmüştür. Otorite ve kontrol kaybedilmiş, herkes dilediğince hareket edebilme cesaretine sahip olmuştur. Biz parti olarak bu yaşananları bir bir not ediyoruz ve zamanı gelince hesabını sormaktan da geri kalmayacağız” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10