Ramazan’ı iyi değerlendirmeliyiz

Çerkezköy Müftülüğü tarafından Çerkezköy Bahçeli Cami’inde yaz kursları ve ramazan konularını içeren seminer düzenlendi. Dün saat 14.00’da başlayan eğitim semineri, canlı yayın baÄ?

Çerkezköy 25.06.2013 00:41:00 0
Ramazan’ı iyi değerlendirmeliyiz

 Çerkezköy Haber - Yaz Kuran Kursları ve Ramazan konularını içeren seminer dün Bahçeli Cami’nde düzenlendi. 

 

FITIR SADAKASI 9.25 TL

Seminere, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin ve 102 kurs öğretmeni katıldı. Ahmet Çolak’ın okuduğu Kuran-i Kerimle başlayan programa, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in mesajının okunmasıyla devam edildi. Daha sonra yaz kursları öğrenci kayıtları uygulamalı anlatım ve bilgilendirmesi yapılırken, ardından ramazan hizmetleri,  2013 yılı sadaka-ı fıtır miktarı konulu yazı okundu.
 

 

 

İLK TERAVİH 8 TEMMUZ’DA

24 Haziran’da başlayıp 23 Ağustos’ta bitirilmesi planlanan yaz kursları ve Ramazan-ı şerifte uygulanacak program hakkında, Kuran Kursu Öğretmenlerine Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin tarafından bilgiler verildi.  102 Kuran-i Kerim öğretmeninin katıldığı seminerde konuşan Müftü Mahmut Emin, “Çocuklarımızın Kuran-i Kerimi okuyup öğrenmeleri sizlerin öncelikli hedefi olmalıdır. Yaklaşmakta olan Ramazan’ın bereket ve faziletinden bütün müminlerin faydalanmasını diliyorum.  Nasip olursa inşallah 8 Temmuz’da ilk teravih namazını kılmış olacağız. Aynı gece de ilk sahura kalkacağız. Sağlıklı insanlar için bir fırsat olan ramazanı iyi değerlendirmeliyiz. Yerine getirmemiz gereken ibadetlerimize ramazan da daha fazla özen göstermeliyiz. Şimdiden Çerkezköy halkına Ramazan-ı Şerif'in hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi. 
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10