Uyum süreci 1 Temmuz’da sona erecek

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek çeşitleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Türk Gıda Kodeksi Buğday Unu Tebliği 2 Nisan tarihli Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. TebliÄ

Çerkezköy 27.06.2013 00:08:00 0
Uyum süreci 1 Temmuz’da sona erecek

 KAPALI DOLAPLARDA MUHAFAZA EDİLECEK

Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “1 Temmuz tarihi itibari ile yeni tebliğ kapsamında ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmek, tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek, kepek ekmeği ve ekşi hamurdan yapılan ekmek satış yerlerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde kapalı dolaplarda muhafaza edilecek. Müşterilerin rahatlıkla görebilecekleri yere Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği’nde belirtilen etiketleme yönetmeliğinde bulunan zorunlu bilgilere ilave olarak ürünün net miktarının yer aldığı etiketler konulacak” dedi.

EKMEKTEKİ KÜL MİKTARI ARTACAK
Ekmeklik buğday unundaki kül miktarının, ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği yürürlüğe girmeden önce yüzde 0,55 ilen anılan tebliğ ile yüzde 0,65 ve son buğday unu tebliği ile de yüzde 0,70 ile yüzde 0,80 aralığına çekildiğini ifade eden yetkililer “Tam buğday unundaki kül miktarı ise minimum yüzde 1,2 olarak belirlendi. 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren Türkiye’de ekmek sadece Buğday Unu Tebliğinde tanımlanan özelliklere sahip Ekmeklik Buğday Unu ya da Tam Buğday Unundan yapılabilecek. Böylece ekmekte bulunan kül miktarı artmış olacak” diye konuştu. Yetkililer, buğdaydan elde edilen unun randımanında ise, önceki düzenleme ile 69 kilogram un elde edilirken son değişiklikle 78 kilogram un elde edileceğini belirtti.

Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10