Dönmez; “Vatandaş isyanlarda”

İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililerle birlikte, Çerkezköy Belediyesi tarafından sürdürülen yol ve kaldırım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan CHP Çerkezköy İlçe Başkan

Çerkezköy 27.06.2013 21:30:00 0
Dönmez; “Vatandaş isyanlarda”

 Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı önceki gün saat 19.00’da Cumhuriyet Meydanı Saat Kulesi önünde yaptıkları basın açıklamasında, Çerkezköy Belediyesi’nin Atatürk Caddesi’nde yürüttüğü kaldırım çalışmalarını eleştirdi. 

 

VATANDAŞ İSYANLARDA

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, yaklaşık 2 aydır devam eden kaldırım çalışmalarının bölge esnafı başta olmak üzere vatandaşları isyan ettirdiğini belirtti. Kaldırım çalışmalarının bölümler halinde bitirilerek ilerlemesi gerektiğini söyleyen Dönmez, “Bu durum kısa süreli sıkıntılara sebep olabilir fakat esnafımız bunu anlayışla karşılayabilirdi. Ancak görünen o ki çalışmalar aylarca devam edecek” dedi. Çalışmaların çok yavaş ilerlediğini söyleyen Metin Dönmez, “Bir yerde çalışmalar yarıda bırakılarak başka yerlere geçiliyor. Kısa sürede bitirilebilecek bir alandaki çalışmalar uzadıkça uzuyor” dedi. Bu tarz bir çalışmanın daha önce hiçbir yerde görülmediğini ileri süren Dönmez, kaldırım ve yol düzenlemesi nedeniyle kesilen ağaçların da son kalan yeşilliklerin yok olmasına neden olduğunu sözlerine ekledi.
 

BELEDİYENİN PARASI MI ÇOK?

Sekiz ay önce asfaltlanan alanların yeniden kazılıp ikinci kez asfaltlanmasına ihtiyaç duyulmasına anlam veremediğini kaydeden CHP İlçe Başkanı Dönmez, “Belediyenin parası mı çok? Yoksa bunun adı iş bilmezlik midir?” diye sordu. Yapılan çalışmaların seçimlere 8 ay kala yapılmasının manidar olduğunu dile getiren Metin Dönmez, “Yapılan kaldırımların ne kadar estetik olduğunu da Çerkezköylü hemşerilerimizin takdirine bırakıyoruz” dedi.
 

ESNAFA BİR DOKUN BİN AH İŞİT

“Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve AK Parti heyeti esnafın halinden memnun olduğunu söylüyor. Acaba söylediklerine kendileri inanıyorlar mı?” diye soran Metin Dönmez, esnafın ekonomik durgunluk nedeni ile ‘bir dokun bin ah işit’ durumuna geldiğini, yapılan çalışmalar nedeniyle siftah yapamaz hale geldiğini savundu. Vatandaşların memnuniyetsizliklerini sandıkta göstereceğini söyleyen Metin Dönmez, “Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
 

YENİ YAPILAN ASFALTLAR NEDEN KAZINIYOR?

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in inşaat mühendisi olmakla övündüğünü söyleyen Metin Dönmez, “Başkanın inşaata dair bir bilgisi yok. Acaba İnşaat Mühendisi olmasaydı, bu yolların hali nasıl olurdu?” diye sordu. 8 ay önce yolların asfaltlandığını anımsatan Dönmez, “Neden yeni yaptığın asfaltı tekrar kazıdın? Vatandaşın hakkı olan bu paraları neden boş yere harcadın?” diye sordu. 8 ay önce yol yapımları için Belediye’nin İller Bankası’ndan borç aldığını söyleyen Metin Dönmez, “CHP olarak o zaman bu öneriye evet dedik. Fakat daha sonra tekrar borçlanmak istediler. Biz de bu borçlanma talebine ‘red’ oyu verdik. Çünkü önceden alınan para zaten yollar için yeterliydi” dedi. Belediyeyi borç batağına sürüklemenin anlamsız olduğunu dile getiren Dönmez, “Parti olarak vatandaşın yararına olacak her türlü kararın sonuna kadar arkasındayız. Vatandaşın aleyhine olan kararların da sonuna kadar karşısındayız” diye konuştu.
 

HESABINI SORACAĞIZ

Parti olarak verdikleri ‘hayır’ oylarının tek başına yeterli olmadığını söyleyen Metin Dönmez, “AKP’li ve Demokrat Partili Meclis Üyeleri işbirliği içerisinde bütün kararları alabiliyor. Fakat 9 ay sonra iktidara gelecek olan CHP Yönetimi, geçmişin hesabını tek tek soracaktır” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in sosyal belediyecilik kavramını öğrenmesi için CHP’li Belediyelere bakması gerektiğini ifade eden Dönmez, “Saray, Çorlu, Lüleburgaz gibi Belediyelere bakarsa, sosyal belediyecilik kavramının ne demek olduğunu öğrenir. Silivri’ye giderken sadece villasını değil de şehrin içini de ziyaret ederse, CHP’li Belediyelerin ne kadar iyi çalıştığını görür” diye konuştu.
 

KENDİ MECLİS ÜYESİ BİLE İSYAN ETTİ

Kapaklı Belediyesi’nin 1 kuruş borcu olmadığını söyleyen Metin Dönmez, “Bizim Belediyemiz borç batağında. Buna rağmen Kapaklı Belediyesi hizmet anlamında Çerkezköy Belediyesi’ni ikiye katlar” dedi. Belediye Başkanının yanlış uygulamalarından ötürü kendi Meclis Üyesinin bile isyan ettiğini vurgulayan Dönmez; “AKP’li Meclis Üyesi Vehbi Demirtaş bile yolların halinden isyan etti. Bana şikayette bulundu. Ali Ertem vatandaşın durumunu kendi Meclis Üyesine bakarak da görebilir” ifadelerini kullandı. 
 

Haber / Türker ÖZKAN 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10