Kapalı otopark çalışmaları devam ediyor

Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’ndeki park sorununun çözüme kavuşturulması amacıyla Yarımoğlu Sokak ile Rüya Sokak arasında yapımına devam edilen 100 araç kapasiteli yeraltı otoparkı çalış

Kapaklı 30.06.2013 16:45:00 0
Kapalı otopark çalışmaları devam ediyor

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce müteahhit firma BMA İnşaat’a yaptırılan yeraltı otoparkı çalışmaları sürüyor.

 

ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILACAK

Yeraltı otoparkı çalışmaları 1 milyon 117 bin TL sözleşme bedel ile BMA İnşaat firmasına ihale edilmişti. Bu otopark ile Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’ndeki park sorununun çözüme kavuşturulması planlanıyor. Yer altı otoparkının üst kısmının ise özel kaldırım taşları ile kaplandıktan sonra yeşillendirileceği ve bahse konu bölgenin araç trafiğine kapatılacağı belirtildi.
 

4 AY İÇİNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

BMA İnşaat Müteahhidi Hasan Öz, Yarımoğlu Sokak ile Rüya Sokak arasında bulunan 100 araç kapasiteli yeraltı otoparkı inşaatının kazı çalışmalarının devam ettiğini belirterek “Güven Sokak’ta bulunan ağaçların sökülüp başka yerlere dikilmesinin ardından çalışmalar kısmen hız kazandı. Çalışmaların 4 ay içinde tamamlanması hedefleniyor” dedi. 
 

ÇALIŞMALAR AKSIYOR

Hasan Öz, yeraltı otopark çalışmalarını 08.00–18.00 saatleri arasında gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Kazı yaptığımız noktalarda TREDAŞ’a ait altyapı sistemleri mevcut. TREDAŞ gerekli deplase çalışmalarını yapmadığı için çalışmalarımız aksıyor. TREDAŞ’ın en kısa zamanda buraya gelerek deplase çalışmalarını gerçekleştirmesi gerekiyor. Koruma önlemi dahi almıyorlar. Kablolar açıkta bekliyor” dedi.
 

HAFRİYAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yeraltı otopark çalışmalarının 3 kısım halinde yapılmakta olduğunu söyleyen Hasan Öz, “Şuan da birinci bölümün tabliye çalışmaları yapılıyor. İkinci bölümün ise geçtiğimiz gün temeli atıldı” dedi. Öz, yeraltı otoparkının üçüncü bölümünde ise hafriyat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10