Çorlu Belediye Meclisi toplandı

Çorlu Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın Başkanlığı’nda gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem

Çorlu 4.07.2013 22:00:00 0
Çorlu Belediye Meclisi toplandı
 KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
6487 sayılı kanunun 21. maddesi ile 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun geçici 6. maddesinde yapılan değişiklik ile Çorlu Belediyesi aleyhine açılan kamulaştırmasız el atma davalarının yıllık ödeneğinin gelir bütçesinin en az yüzde 2’si olmak üzere bir oranla belirlenecek gelir ve alınacak meclis kararlarıyla disiplin altına alınması ve belirlenen bütçe kaleminin aşılması durumunda yıllara sabit taksitlendirilmesi hükmedilmesi üzerine yeni bir meclis kararı alınmadan önce Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 
REDDEDİLDİ
S.S. 64 No’lu Taksiciler Kooperatifi’nin Tekirdağ Çorlu Havalimanı’nda görev yapan araç sayısının arttırılması talebinin daha ileri bir tarihte mecliste görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi. Velimeşe Islah OSB’nin kurulumuna yönelik atık su arıtma tesisine ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının bir aylık askı ilan itirazı değerlendirilmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Söz konusu itiraz, Temmuz ayı meclis toplantısının devamı niteliğindeki toplantıda, İmar Komisyonu’nun tavsiye niteliğindeki kararı doğrultusunda reddedildi.
 
KOMİSYON KURULDU
Meclis toplantısında daha sonra İmar plan değişiklik talepleri görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi. İmar Komisyonu Raporu Belediye Meclis Üyesi Fatma Gürel tarafından slayt gösterisi eşliğinde sunuldu. Raporda yer alan maddelerin tümüyle ilgili bilgilendirme yapıldı. Söz konusu maddeler meclisçe yapılan değerlendirmelerin ardından kabul edildi. M Plaka Yönetmeliğinin hazırlanması konusunun hazırlanmasıyla ilgili gündem maddesi kabul edildi ve M Plaka yönetmeliğinin hazırlanmasında görev alacak bir komisyon kurulması kararlaştırıldı. Söz konusu komisyona Tuncay Yavuz, Yusuf Gümüş ve Muzaffer Aslan seçildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10