Kültür Ateşi, Çerkezköy’de sahnelendi

Tekirdağ Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin ortaklaşa organize ettiği “Kültür Ateşi” programı önceki akşam Çerkezköy’de sahnelendi. Tekirdağ merkez ve Tekirdağ’ın bazı ilçeler

Çerkezköy 7.07.2013 21:59:00 0
Kültür Ateşi, Çerkezköy’de sahnelendi
 Çerkezköy Haber – Tekirdağ Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren konservatuar ve Çerkezköy Belediyesi işbirliği ile önceki akşam Çerkezköy’de sahnelenen Kültür Ateşi programına Çerkezköylüler ilgisiz kaldı.

İLGİSİZ KALDILAR
Önceki gün saat 21.00’da Anfi Tiyatro’da sahnelenen gösterileri Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Aktaş Güler, Ensan Sivri, CHP Eğitimden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Necdet Ertürk, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr Ayhan Arslan, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan ve vatandaşlar izledi.

 
MÜZİĞE OLAN İLGİNİN BİR GÖSTERGESİDİR
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, programda yaptığı konuşmada kültür hizmetleri dolayısıyla Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr.Adem Dalgıç’a teşekkür ederek “Adem Dalgıç değer verdiğim bir arkadaşımdır. Kendisine ve konservatuar öğrencilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. İlimizle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe bütün gayretlerimize rağmen fazla bir ilginin olmadığını gördük. Bu da insanımızın müziğe olan ilgisinin bir göstergesidir” dedi.  

İLK MEZUNLARINI VERECEK
Programda konuşan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr.Adem Dalgıç da,  konservatuarın henüz üçüncü yılında olmasına rağmen profesyonelce gösterilere imza attığını belirtti. Konservatuarın bu yıl Tekirdağ merkez, Malkara, Çorlu, Şarköy, Marmara Ereğlisi ve Hayrabolu’da yoğun ilgi ile izlenen gösteriler sahnelediğini söyleyen Dalgıç “Yurdun dört bucağından halk oyunlarını icra edebilen öğrencilerimiz profesyonel sanatçıları aratmayan bir performans sergilemişlerdir. Ege, Karadeniz ve Güneydoğu halk oyunları gösteri çeşitlerimiz arasındadır. İnşallah gelecek yıl konservatuarımız ilk mezunlarını vermiş olacak” dedi.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ İLE SONA ERDİ
Konuşmalar sonrasında Tekirdağ Belediyesi Konservatuarı öğrencileri tarafından Mardin Yöresi Halk Oyunları gösterisi sunuldu.  Türk Halk müziği dinletisi, Enstrümantal ritim şovla devam eden programın son bölümünde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Tekirdağ Belediye Başkanı Opr. Dr Adem Dalgıç ve Konservatuar Müdürü Halil Yaruç’a çiçek takdim etti. Çiçek takdimi sonrasında Trabzon yöresi halk oyunları gösterisi ile program son buldu.

Haber / Türker ÖZKAN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10