Nihayet imzalandı!

Çerkezköy Belediyesi’nde sözleşmeli olarak çalışan personelin merakla beklediği Toplu İş Sözleşmesi sonunda imzalandı. Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İmza Töreni’nde konuşa

Çerkezköy 9.07.2013 22:24:00 0
Nihayet imzalandı!
 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi çalışanlarının yılan hikâyesine dönen sendika sorunu, dün saat 17.00’da imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile son buldu.

İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni’ne Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce ve İlhan Hacıoğlu, İmar ve Şehircilik Müdürü Esra Hasanoğlu, Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen, Hizmet-İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin, Hizmet-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Reşat Kaya ve çok sayıda belediye işçisi katıldı. 

EN İYİ SÖZLEŞME ZAMANINDA YAPILAN SÖZLEŞMEDİR
Çerkezköy Belediyesi ile yaklaşık 4 ay önce Belediye ile bir sözleşme imzalandığını anımsatan Hizmet-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Reşat Kaya, “İşveren ve sendikalılar adına emeğe, insana, alın terine saygının ne demek olduğunu göstereceğimizi söylemiştik. Bugün o zaman söylediklerimizi sözle değil sözleşme ile uyguluyoruz” dedi. En iyi sözleşmenin masada ve zamanında yapılan sözleşme olduğunu belirten Reşat Kaya, erdemli bir sendika anlayışı içinde 2013–2015 Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalayacaklarını kaydetti.   

SEVİLDİĞİNİZİ BİLİN!
Toplu İş Sözleşmesi başarısında en büyük payın Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e ait olduğunu söyleyen Kaya, “Bu başarının altında karşılıklı saygı var” dedi. Çerkezköy Belediyesi çalışanlarına ‘Sevildiğinizi Bilin!’ diye seslenen Reşat Kaya, Belediye Başkanı Ali Ertem’in işçilerden hiçbir şeyi esirgemediğini ifade etti. 

ANANIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR
Reşat Kaya’nın ardından konuşan Hizmet-İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin, tüm çalışanların hayırlı bir Ramazan ayı geçirmelerini temenni etti. Bölgede 13 belediyede yetki olan bir sendika olduklarını ifade eden Taştekin, “İstanbul’da 17 bin 100 üyemiz var. Bugün burada imzalayacağımız Toplu İş Sözleşmesinin diğer belediyelere de örnek olacağını düşünüyorum. Bu sözleşme ile edineceğiniz tüm kazanımlar, ananızın ak sütü gibi helaldir” diye konuştu.

MAHKEME 4 AY ÖNCE NETİCELENDİ
Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanmasının herkes için hayırlı olmasını temenni eden Çerkezköy Beledi Başkanı Ali Ertem, “Uzun bir süre sonra sözleşme ile ilgili çalışanlarımızla yüz yüze konuşma fırsatı bulduk. Bundan önceki süreçte konu mahkemelik olmuştu. Yaklaşık 4 ay önce mahkemece neticelendi. Daha sonra yapılan görüşmeler neticesinde bugün 2013-2015 Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalayacağız” dedi.  

BOYNUMUZUN BORCUDUR
Belediye işçilerinin kendisini yaklaşık 9 yıldır tanıdığını belirten Ali Ertem, “Biz sendika ile hiçbir şeyi pazarlık konusu yaparak görüşmedik. Çünkü, işverenin çalışanların hakları konusunda sendikadan çok daha bilinçli olması gerektiğinin farkındayız. Bu bizim inancımızın gereğidir. İşçinin alın teri kurumadan hakkını vermek bizim boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.   

MAAŞLAR ORTALAMA YÜZDE 20 ARTTI
Toplu İş Sözleşmesi’nin Çerkezköy Bütçesi’nin de göz önünde bulundurularak hazırlandığını ifade eden Ali Ertem, “İşçilerimiz için optimum değeri bulduğumuza inanıyorum. Çerkezköy’de en üst düzeyde ücret ve çalışma ortamı sağladığımızı düşünüyorum” dedi. Ertem, Toplu İş Sözleşmesi ile işçi maaşlarının ortalama yüzde 20 oranında arttığını ve çalışma şartlarının iyileştirildiğini kaydetti. Konuşmaların yapılmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Hizmet-İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin ve Hizmet-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Reşat Kaya 2013-2015 Toplu İş Sözleşmesini imzaladı.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10