Edirne gezileri başladı

Sultanköy Belediyesi’nin Dini ve Kültür Gezilerinden Ramazan ayı içerisinde düzenlediği Edirne gezileri kapsamında ilk kafile geri döndü.

Çorlu 14.07.2013 19:02:00 0
Edirne gezileri başladı
 44 KİŞİ KATILDI
Sultanköy Belediyesi “İyi ki bu ilçede yaşıyorum”  projesi adı altında Dini ve Kültür Gezilerinden Ramazan ayı içerisinde yapılacak olan Edirne, Bursa ve İstanbul gezilerinden Edirne Turunun ilk kafilesi Ramazan ayının ilk Cuma günü yapıldı. Geziye 44 kişi katıldı. Gezi programında tarihi mekanların ziyaretleri ve ibadet ağırlıklı olması katılımcıların büyük beğenisini kazandı.  Edirne’nin geleneksel Türk Toplum yaşantısının tüm özelliklerini yansıtan ve uzun tarihi geçmişinde yarattığı kültürel mirası, doyasıya yaşayarak, Edirne’nin tarihi merkezini keşfettiler. Edirne, Anadolu’yu Avrupa’ya birleştiren bir konumda olması nedeniyle zengin bir kültüre de sahip olduğunu. İl genelinde Osmanlı Türk kültürünü yansıtan 612 tarihi esere mevcut Edirne’nin eserlerden bir bölümü Selimiye Camii, Üç Şerefeli Cami, Kervansaray, Meriç Köprüsü, Eski Cami gibi sağlamlılığını korumakta olup halen kullanılmakta olduğunu Rehber Sinan Seçkin’in bilgileri ışığında katılımcılar bilgilendi.

İBADETLERLE TAÇLANDIRDILAR
Tura katılan ekip öncelikle ihtişamlarıyla göz kamaştıran Selimiye Camii, Eski Camii, Üç Şerefeli Cami, II. Beyazıt Külliyesi ve camii, Saray içi Kırkpınar alanını ziyaret ederek ibadetlerini gerçekleştirdiler.  Edirne’nin hediyelik ürünlerinden olan mis sabunları, badem ezmesi, bademli kurabiye, kavala kurabiyesi, deva misk ürünlerinden alış veriş amaçlı Kapalı Çarşıyı ziyaret ettiler. İftar yemeği ile Selimiye Camiinde kılınan Teravih namazı ile gün boyunca yapılan ibadetleri taçlandırdılar.

TURLARA AĞIRLIK VERİLECEK
Belediye yetkilileri, Edirne Kültür Gezilerinin ve kayıtlarının devam ettiğini, Ramazan dolayısıyla günü birlik turlara ağırlık verileceğini belirtti. Yetkililer, “Ramazan ayı içerisinde Edirne, Bursa ve İstanbul - Eyüp Sultan ziyaretleri yapılacak. Tüm vatandaşlarımızı gezilere davet ediyoruz” dedi.

Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10