Kaldırımları komisyon denetleyecek

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem önceki gün yaptığı açıklamada Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2013 yılı ilk 6 ayında tamamlanan ve yapımına başlan

Çerkezköy 17.07.2013 03:19:00 0
Kaldırımları komisyon denetleyecek
 15 BİN METREKARE ANDEZİT PLAK KAPLANACAK
Barbaros Caddesi Kaldırım Düzenleme Çalışmalarının devam ettiğini belirten Ali Ertem, yeni kaldırımların 15 Ağustos’ta hizmete gireceğini ifade etti. Çalışmalar kapsamında kaldırımlara 15 bin metrekare andezit plak kaplanacağını söyleyen Ertem, “3 bin 800 metrekare taban tuğla döşenecek. 2 bin 67 metre Andezit Bordür ve 2067 metre de yağmur oluğu döşenecek” dedi.   

15 AĞUSTOS’TA HİZMETE AÇILACAK
Atatürk Caddesi’nde devam eden kaldırım çalışmalarının ise yüzde 60’ının tamamlandığını kaydeden Ali Ertem, buradaki çalışmalar kapsamında ise 6 bin 600 metrekare andezit plak ve bin 700 metrekare de andezit küp taşı döşeneceğini ifade etti. Bölgede ayrıca 2 bin 500 metre andezit bordür ve 2 bin 500 metre de yağmur oluğu hattı döşeneceğini söyleyen Ertem, buradaki çalışmaların da Barbaros Caddesi ile eşzamanlı bitirilmesinin hedeflendiğini, kaldırımların 15 Ağustos’a kadar vatandaşların hizmetine açılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

KALDIRIMLARIN ENGELLİ ERİŞİMİNE UYGUNLUĞU DENETLENDİ
 Öztrak Caddesi’nde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Ali Ertem, “Öztrak Caddesi’ndeki kaldırım çalışmalarımızın 25 Temmuz’a kadar tamamlanmasını planlıyoruz. Çalışmalar sonucunda toplam 15 bin metrekare kaldırım kaplanmış olacak” dedi. Öztrak Caddesi’nde yapılan kaldırımların engellilerin erişimine uygunluğunun denetimi için bir komisyon kurulduğunu anımsatan Ertem, “Komisyonun yapacağı değerlendirmeler çerçevesinde gerekli yaptırımlar ve çalışmalar yapılacaktır” dedi. 

GÜVENİŞ CADDESİ İÇİN START VERİLDİ
Güveniş Caddesi’nde de kaldırım düzenleme çalışmalarına start verildiğini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, bölgede ölçüm işlemlerinin başladığını ifade etti. Ekiplerin çalışmalar kapsamında bölgede toplam 15 bin metrekare andezit plak ve araç park yerleri için de toplam 4 bin 300 metrekare taban tuğlası döşeyeceğini kaydeden Ertem, “Ayrıca 2 bin 200 metre andezit bordür ve 2 bin 200 metre de yağmur oluğu döşenecek” dedi. Ertem, Güveniş Caddesi’nde gerçekleştirilecek olan bu çalışmaların ise 1 Ekim tarihine kadar tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.    

TERMİNALİN YÜZDE 80’İ TAMAMLANDI
Çerkezköy Otobüs Terminali binasının yapım çalışmalarının yüzde 80’inin tamamlandığını ifade eden Ali Ertem, “Bölgede şuan itibari ile çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ayrıca Çerkezköy-Çorlu yolu üzerinde terminalin yapıldığı noktada sinyalizasyon sisteminin de bulunduğu bir kavşak yapılacak” dedi. Ertem çalışmaların 15 Eylül’e kadar tamamlanmasının ve yeni otobüs terminalinin Çerkezköy ve bölge halkının hizmetine açılmasının planlandığını dile getirdi.   

DUBLE YOL 1 AĞUSTOS’TA HİZMETE AÇILACAK
Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Fevzipaşa Mahallelerinde toplam 22 bin metrekarelik beton kaldırım yapım çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “Hikmet Uğraş Caddesi Duble Yol yapım çalışmalarında da sona gelindi” dedi. Duble yol çalışmaların yüzde 90’ının tamamlandığını belirten Ertem, bahse konu yolun ise 1 Ağustos itibari ile hizmete açılacağını kaydetti. 

40 BİN METREKARE DEMİRLİ BETON YOL YAPILACAK
İlçenin muhtelif noktalarında gerçekleştirilen demirli beton yol yapımı çalışmalarının 20 bin metrekarelik bölümünün tamamlandığını ifade eden Başkan Ali Ertem, “Çalışmalar şu anda İstasyon Bölgesi’nde devam ediyor. 2013 sonuna kadar ilçenin muhtelif noktalarında 40 bin metrekare daha demirli beton yol yapacağız. Bu çalışmalarımız bittiğinde Çerkezköy’de bozuk tek bir yol kalmayacak” diye konuştu.   

 
 
SKATEPARK YAPILDI
Bağlık Mahallesi’nde ise 35 bin metrekarelik beton kaldırım yapım çalışmasının tamamlandığını belirten Ali Ertem, Gazi Osman Paşa Mahallesi’ndeki Yunus Emre Parkı içine de gençler için bir adet Skatepark yapıldığını söyledi. Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden düzenleme çalışmalarının ise 15 Ağustos’a kadar tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden Ertem, “Buradaki çalışmalar kapsamında bin 700 metrekare andezit plak taşı, 3 bin metrekare andezit küp taşı, 710 metre andezit bordür ve 710 metre de yağmur oluğu döşenecek. Atatürk Anıtı’nın bulunduğu alana da engelli rampası yapıldı” dedi. Ertem buradaki çalışmaların ise yüzde 40’ının tamamlandığını sözlerine ekledi.

30 ADET YERALTI ÇÖP KONTEYNIRI YERLEŞTİRİLECEK
Yeraltı çöp konteynırı sisteminin Atatürk Caddesi’nde önümüzdeki süreçte devreye alınacağını dile getiren Ali Ertem, “Atatürk Caddesi üzerine toplam 30 adet yeraltı çöp konteynırı yerleştireceğiz. Çöp konteynırlarının her biri 5 metreküp kapasiteli olacak. Böylece hem görüntü kirliliği ortadan kalkacak hem de çöp araçları caddeye daha seyrek girecek. Bu sistemin 1 Eylül tarihi itibari ile hizmete girmesini planlıyoruz” dedi. Yer altı otopark çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Ali Ertem, 100 araç kapasiteli olacak olan otoparkın ise 1 Eylül’de hizmete gireceğini belirtti. 

YOLLAR ASFALT KAPLANACAK
Ambardere yollarının soğuk asfalt kaplama çalışmasına ise Ağustos ayında başlanacağını ifade eden Ali Ertem, “Toplam 40 bin metrekare yol soğuk asfalt ile kaplanacak. Çalışmalar aynı ay içerisinde tamamlanacak” dedi. Sıcak asfalt yol yapım çalışmalarının ise 15 Ağustos itibari ile başlayacağını söyleyen Ertem, “Bahse konu çalışmayla ilgili İller Bankası’ndan kredi talebimize cevap bekliyoruz. Çalışmalara başlanılmasının ardından 1 ay içinde de tamamlanması planlanıyor” diye konuştu. 

2 DERİN SU KUYUSU HİZMETE GİRDİ
Ambardere mevkiinde ilk 6 ay içinde ayrıca 2 adet derin su kuyusunun açılarak hizmete girdiğini anımsatan Ali Ertem, “Tepe Emlak Konutları içme suyu hidrofor sistemi 20 Temmuz itibariyle devreye girecek. Bin 500 metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı sistemi devreye alındı. 380 metre çelik içme suyu boru hattı ise 1 Kasım itibariyle devreye girecek” ifadelerini kullandı.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10