Daha yaşanabilir bir Çerkezköy’e kavuşacağız

Ana isale hattı çelik boru döşeme çalışmaları kapsamında Bahçevan Hasan Uğurlu köprüsü ile eski ilçe trafik önüne kadar bulunan 372 metrelik alanda boru hattı yenileniyor.

Çerkezköy 17.07.2013 03:27:00 0
Daha yaşanabilir bir Çerkezköy’e kavuşacağız
 BAĞLANTI NOKTASINA KAYNAK YAPTI
5 Nisan’da ihalesi yapılan 372 metrelik ana isale hattı çelik boru döşenmesi işleminde Bahçevan Hasan Uğurlu köprüsünün yanından geçen çelik boru döşenmesi yer altına alınmaya başlandı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem dün saat 14.00’da çalışmaları yerinde inceledi. Eline aldığı kaynak makinesi ile montajı yapılan boruları birbirine kaynakla tutturan Başkan Ali Ertem, Su ve Kanalizasyon Müdürü Faruk Şen ile Su ve Kanalizasyon Amiri Özcan Tayan’dan devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Daha sonra yüklenici firma Cank İnşaat tarafından kurban kesildi.

DERE YATAĞININ ALTINDA OLACAK
Çalışmaların ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Çelik borunun bozulmuş ve deforme olan yerlerine peyder pey çalışma gerçekleştiriyoruz. Üç kademede belli periyotlarda her sene yenileme çalışması yapmıştık. İlkinde 1,5 kilometre, bir keresinde 1 kilometre ve son olarak da 800 metrelik bir çalışma yapmıştık. Bu son etap ise iki köprünün geçişinin olduğu en zorlu etaptır. Burada hem çelik borunun ömrünü tamamlaması hem de iki tane deredeki zaman zaman oluşan sel dönemlerinde buradaki boruların derenin kesitini engeller bir vaziyette olmasından dolayı yenilenmesi gerekiyordu. 372 metrelik çelik boru hattını yenilemiş oluyoruz ve dere geçişlerini de dere yatağı altına alıyoruz. Kısaca yapılan çalışmalar sonucunda üstten boru gözükmeyecek ve borular tamamen dere yatağının altında olacak” diye konuştu.

“24 SAAT SULAR KESİLECEK”
Yenilemeyle birlikte bütün isale hattının yenileneceğini belirten Ertem “Çalışmaların ardından her şey modern bir şekilde yapılmış olacak. Bu hat tamamlandıktan sonra boru başlarının bağlanması durumunda yine yaklaşık olarak 24 saatlik bir su kesintisi uygulamak zorunda kalacağız. Bunu da şimdiden tüm vatandaşlarımıza söylemiş olalım ki su kesintisine hazırlıklı olsunlar” dedi.

“BELEDİYE OLARAK SORUNUMUZ YOK”
2013 yılının ilk altı aylık döneminde Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün alt yapı çalışmaları hakkında da bilgiler veren Ertem “Ekiplerimiz 4100 metre içme suyu kanalizasyon ve yağmursuyu şebekesi döşedi. Çerkezköy’de bizim alt yapıyı tamamlama gibi bir imkanımız yok. Altı ay bir sene sonra 10 kilometre civarında alt yapıya ihtiyaç da olabiliyor. Çünkü ilçe olarak göç alıyoruz. Bu kadar göç alan bir ilçede altyapının ve diğer hizmetlerin tamamlanması kolay kolay söz konusu olmuyor. Biz göç artışı ile yeni oluşan yerlerde alt yapı hizmetlerini titizlikle sürdürüyoruz. Belediye olarak alt yapı sorunumuz yok. Çok şükür içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyunda da herhangi sorunumuz yok. Yollarımız ve kaldırım çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Birkaç ay içinde çok rahat yaşanabilir bir Çerkezköy’e kavuşmuş olacağız” dedi.

“KÖPRÜNÜN PROJELENDİRMESİ GEREKİYOR”
Projenin ne zaman tamamlanacağına ilişkin soruları da yanıtlayan Ertem “Bununla ilgili yenilemeyi Devlet Su İşleri ile görüşüyoruz. Yeni bir köprü hazırlandığı için mevcut bizim irsaliye hattı borumuz var. O boruyu iptal etme ve deplase etme şansımız yok. O boruya göre yanından geçecek ikinci köprünün projelendirilmesi gerekiyor. Ona göre proje hazırlanıyor. Proje hazırlandıktan sonra müteahhit başlayacak. O köprü bittikten sonra köprünün deplasesini yapacağız. Bu çalışmalar 20 günde bitecek ama biz hemen bağlantısını yapmayacağız. Köprü bitiminden sonra yapacağız. Buda Eylül ve ekim ayını bulacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10