CHP’de yeni başkan Özkan

Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı için görevinden istifa eden Metin Dönmez’in yerine İlçe Başkanlığına seçilen Saim Özkan partililer ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Çerkezköy 18.07.2013 23:24:00 0
CHP’de yeni başkan Özkan
 GÖREVİ BANA VERDİLER
Dün saat 15.00’da gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan İlçe Başkanı Saim Özkan “22 Nisan 2012 tarihinde yapılan kongrede göreve gelen Çerkezköy CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez’in 2014’te yapılacak yerel yönetimler seçimlerinde Belediye Başkan aday adayı olacağı için istifasının ardından ilçe başkanlığı boşalmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe yönetimi 17 Temmuz Çarşamba günü yeni ilçe başkanını belirlemek için toplandı ve bu görevi bana verdi. Tüm arkadaşlarımın görevin bana verilmesi konusunda tam bir mutabakat içinde olmaları beni mutlu etti” dedi.

“ONUR VE GURUR DUYDUM”
Partide verilen görevi layıkı ile yerine getireceğini ifade eden Özkan “Ben de bu görevin gereğini yerine getirerek yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, partililere ve tüm vatandaşlarıma layık olmaya çalışacağım. Uzun yıllardan bu yana partimizin her kademesinde görev yapmanın onurunu yaşıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayan siyasi hayatım bugüne kadar kesintisiz olarak devam etti. Önce bir üye, sonra bir delege, devamında yönetim kademelerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin içersinde Cumhuriyet Halk Partili olmaktan onur ve gurur duydum. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sonuna kadar sahip çıktım” diye konuştu.

“ZOR BİR GÖREVE TALİP OLDUM”
Ne denli ağır bir görev üstlendiğinin bilincinde olduğunu ifade eden Özkan “Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir partide bu sorumluluğu almak benim için kolay olmadı. Ancak bu konuda en güvendiğim kişiler yine yönetim kurulundaki arkadaşlarım olacaktır. Çünkü bizde önemli olan kişiler değil ekip çalışmasıdır. İşimin hiç de kolay olmadığının farkındayım. Çerkezköy’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde yükselen çıtamızı yönetim kurulundaki arkadaşlarımla ve değerli partililerimizle birlikte daha da yukarıya taşıyacağımıza olan inancım tamdır. Bu sebeple bu zor göreve talip oldum” şeklinde konuştu.

“DARGINLIKLARI BİR KENARA ATMA GÜNÜDÜR”
Bu partiye hizmet etmenin, bağımsız bir Türkiye’ye, Cumhuriyet’e, Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak olduğunu söyleyen Özkan “Bu partiye hizmet etmek demek, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği, mutlu, üreten bir Türkiye demektir. Ülkemizin içinde bulunduğu duruma baktığımızda tek umut bizleriz. Ülkemizin geldiği bu karanlık günleri aydınlığa çıkarmak için birlikte mücadele etmekten başka şansımız yoktur. Gün artık eskiden olup bitenlere takılma günü değildir. Gün aramızda ki kırgınlıkları dargınlıkları bir kenara itme günüdür” ifadelerini kullandı.

“BİZ DÜŞÜNCESİ İLE KOŞMALIYIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin genelde ve yerel yönetimlerde iktidar olabilmesi için partinin herkese ihtiyacı olduğunun bilincinde olduğunu ifade eden Özkan “Bu nedenle birlik ve beraberliğimiz sağlam olmalıdır. Bu hizmet yarışında daima ben duygusuyla değil biz düşüncesiyle koşmalıyız. Görev yapacağımız süre içerisinde milletvekilleri, belediye başkanları, aynı zamanda il yönetimi, gençlik kolları, kadın kolları  ile yapılacak uyumlu çalışmalar Çerkezköy CHP İlçe yönetimi olarak bizleri çok daha ileriye taşıyacaktır” dedi.

“BUNUN MÜCADELESİNİ HEP BİRLİKTE VERECEĞİZ”
Siyasetin kavga değil hizmet yarışı olduğunu söyleyen CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan “Siyaset farklı fikirlerin yarıştırılmasıdır. Amaç bu memlekete hizmet etmekse görevimiz çalışmaktır. CHP olarak parti içi demokrasiyi özümsemiş insanlarız. Bu bir hizmet yarışıdır. Asıl olan partiye ve Türkiye’ye hizmettir. Genel Başkanımızın  başlattığı değişim ve dönüşüm hareketleriyle iktidara yürüyüş yolunda birlik ve beraberliğimizi bozmadan, hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden CHP’yi başarılı kılmanın mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Özgür, demokratik ve insan haklarına saygılı bir Türkiye’de yaşamak için tüm vatandaşlarımızı CHP’de birleşmeye çağırıyor ve tüm hemşerilerime hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.

EROL DA MECLİS ÜYELİĞİNE ADAY
Toplantıya katılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Rağbet Erol da Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çerkezköy Belediye Meclis Üyeliği için aday adaylığını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partililere düşen en büyük görevin partiye hizmet olduğunu ifade eden Erol “Partililerimiz ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ni Çerkezköy’de birinci parti yapmak için hep beraber çalışacağız. Bu bağlamda bugün ben de Belediye Meclis üyeliği için aday adaylık başvurumu yaptım” diye konuştu.

BAŞKAN ADAY ADAYLARI DA KATILDI
Dün saat 15.00’da Cumhuriyet Halk Partisi İlçe binasında gerçekleşen basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Saim Özkan, İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Ensar Sivri ve Aktaş Güler ile partililer katıldı.

Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10