ÇESİAD’ın iftarında bir araya geldiler

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) tarafından önceki akşam Turkuaz Restaurant’ta düzenlenen iftar yemeğine katılım yoğun oldu.

Çerkezköy 19.07.2013 22:40:00 0
ÇESİAD’ın iftarında bir araya geldiler
 “BURADA OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM”
Programa Bahçeşehir Üniversitesi’nde okuyan Nijerya’lı öğrenciler Mustafa Zerma, Hasan Adem, Mustafa Balogs, Muhammed Alhaji ve Ahmet Ebubekir renk katarken, Hasan Adem programda duygularını dile getirdi. Türkiye’yi çok sevdiğini belirten Adem “Bizler Nijerya’dan Türkiye’ye gelip üniversite okuyan gençleriz. Kültürümüz, geleneklerimiz, adetlerimiz, konuşmamız farklı da olsa birlik ve beraberliğimizi bozmuyoruz. Bugün burada bulunduğumuz için çok mutluyum” diye konuştu.

TUSKON TANITILDI
Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen’in sofra duası yapmasının ardından Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar ve Matematik 2.sınıf öğrencisi  Mustafa Zerma’nın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, edilen dualarla devam etti. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) tanıtım filminin yer aldığı slayt gösterisinin ardından programın açılış konuşmasını Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği Başkanı Hakan Asbaş yaptı. 

“İYİ ANALİZ ETMEK GEREKİYOR”
İftar programına katılan davetlilere teşekkür eden Asbaş “TUSKON ve MARİFED’den aldığı güç ile ikinci yılımızı doldurduğumuz bu günlerde davetimizi kırmayarak teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. ÇESİAD uzun çalışmaların ve gayretlerin ürünü olan bir sivil toplum kuruluşudur. Globalleşen dünyada artık iş yapmak eskisi gibi kolay değil;  hem zamana ayak uydurmak, hem de iş dünyasını iyi analiz etmek gerekiyor. Bunu yapabilmek için, güçlü sermayeye, güvenilir ve geniş bir iletişim ağına ve eğitimli personele ihtiyaç var. Firmaların bu olanakların hepsine birden sahip olması mümkün değil” dedi.

“VATAN VE MİLLET İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Bugün bütün dünyada sivil toplum kuruluşlarının hızla yaygınlaşması ve toplumsal konularda söz sahibi olmalarının bunun bir örneği olduğunu belirten Asbaş “Türkiye geneli 183 derneği, 140 ülkede bulunan partner ve temsilcilikleri, 50 bini aşkın üyesi ve 130 bin firmayı temsil etmesi ile güçlü bir aile, güvenilir ve geniş bir iletişim ağa, eğitimi temel prensip edinmiş, ülkemizin ve dünyanın en önemli bir aktörü olan TUSKON çatısı altında ÇESİAD olarak her zaman vatanımız ve milletimiz için çalışmaya hazırız” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ
11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in herkese hayırlı olması temennisinde bulunan Asbaş “11 ayın sultanı iyilik ve güzelliklerin mevsimi olan ramazan ayında Türk milleti kadar şanslı olmayan kardeşlerimiz var. Suriye’de, Mısır’da, Arakan’da, Afganistan’da ve dünyanın diğer memleketlerinde zulüm altında bulunan kardeşlerimizin tez zamanda felaha ermelerini diliyoruz. Toplumda sosyal denge unsuru olan Ramazan-Şerif’in kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin tesisine vesile olmasını diliyor, programa teşrif ettiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

50 ÜYEYE SERTİFİKA VERİLDİ  
Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği Başkanı Hakan Asbaş’ın konuşmasının ardından ÇESİAD’a katılan 50 üyeye AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından sertifikaları verildi. Sertifika töreninde protokol üyeleri duygu ve düşüncelerini paylaşarak, manevi ve milli değerlere sahip, ülkesini seven insanların bir arada toplanıp birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirmesinin çok önemli olduğunu belirttiler.  

“GURUR DUYUYORUM”
Çerkezköy’de bulunan sanayileşmenin hızla büyüdüğünü belirten Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer “Artan nüfusumuz ile birlikte sanayimiz de hızla gelişiyor. Ben bundan dolayı duyduğum gururu ifade etmek istiyorum. Bir ay oruç tutarak, 11 ay boyunca oruç tutmak üzere oruç tutuyoruz. Ramazan ayında oruç tutmak bir birlikteliktir. Ramazanlarda iftar sofraları birlikteliği, birbirimizi anlamaya, paylaşmaya, dinlemeye ve birlik beraberliğe vesile oluyor. Bu gece bu yemekte bulunmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum” diye konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİK GETİRSİN”
Mübarek aya kavuşmanın hazzını yaşadıklarını ifade eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi “Ramazan-ı Şerif birlik ve beraberliğin, bereketli sofranın paylaşılması demektir. Bu gece bu bereketli sofrada bizleri buluşturduğu için ÇESİAD’a teşekkür etmek istiyorum. Ramazan ayının ülkemize, dünyaya, İslam alemine birlik, beraberlik ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

TOPLU FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi’nin konuşmasının ardından programa sponsor olan İrfan Ak, Ömer Karadeniz, Umut Danış, Hasan Acar ve Behamo Çerkezköy şubesine protokol üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi. Geniş katılımlı gerçekleşen program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

BU YIL ÜÇÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ
ÇESİAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen iftar programına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen,  Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve yönetim kurulu üyeleri,  CHP İlçe Başkanı Saim Özkan ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Ensar Sivri ve Aktaş Güler,  İl Genel Meclis Üyeleri Abdurrahman Çiçek, Hasan Karaca, Ercan Çorbacı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Çetin Özhan, Murat Koçak, Optimed Hastanesi Başhekimi Opr.Dr.Ayhan Arslan, Fem Dershaneleri Müdürü Ahmet Avcı, Pera Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Aktürk, Bross Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Asım Yavuzarslan, Kardeşler Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kozuva,  Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, fabrika temsilcileri, muhtarlar, esnaf, ÇESİAD üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10