Müslüman’a Kâfir denmez

Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Av. Özcan Pehlivanlıoğlu’nun, Ak Parti hakkında “Onlar kâfirdirler” sözü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Ak

Çerkezköy 22.07.2013 22:46:00 0
Müslüman’a Kâfir denmez
 Çerkezköy Haber - MHP MYK Üyesi Özcan Pehlivanoğlu Kapaklı’da katıldığı iftar programında yaptığı açıklama dolayısıyla eleştiri oklarını üzerine çekti.

HADDİNİ AŞMIŞTIR
MHP MYK üyesi Özcan Pehlivanoğlu’nun, Ak Partililere karşı yaptığı benzetmeye ilişkin açıklama yapan Alaettin Demirbağ, “Kapaklı MHP İlçe teşkilatı tarafından geçen hafta verilen iftar yemeği sonrasında konuşan MHP MYK üyesi Pehlivanoğlu’nun, Ak Partililere atfettiği benzetme affedilir gibi değil. Müslümanlar özellikle Ramazan Ayı’nda, davranış ve konuşmalarına daha dikkat etmelidir. Biz yaptığımız siyasi açıklamalarla bu kutsal günleri zedelememek için azami çabayı gösterirken; Av. Özcan Pehlivanlıoğlu, Ramazan ayının ne olduğunu anlamadan bir konuşma yapmıştır. Konuşmasında haddini aşarak, Ak Partilileri kâfir olarak niteleyip, Allah bu kâfirlerin karşısında Türk Milletini muzaffer eylesin” ifadesini kullanıştır” dedi.

SEVİYESİZLİĞİNİ GÖSTERMEKTEDİR
Yaptığı konuşmanın, Pehlivanoğlu’nun seviyesizliğinin ispatı olduğunu belirten Demirbağ, “Bu açıklama, ilgili şahsın seviyesizliğini göstermektedir. Biz kendisini şiddetle kınıyoruz. Gerekirse mahkemeye vererek, bu densizliğin hesabını soracağız. Türkiye’nin yüzde 50 oy oranına sahip bir partisi olarak bizim, MHP’li kardeşlerimizle bir sorunumuz bulunmamaktadır. Eminiz ki bu fikir MHP’li kardeşlerimizin fikri değildir ve bu açıklamadan onlarda rahatsız olmuştur. Yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde yüzde 50 oy alan Ak Parti’ye gönül verenleri kâfirlikle suçlamak hiç kimsenin haddi olamaz” diye konuştu. 

ÜLKEMNİZİN KIYMETİNİ BİLİYORUZ
Pehlivanoğlu’nun konuşmasında Erzurumluları uyarması ve Erzurum’un başka bir ülkeye bırakılmış gibi sunulmasını da eleştiren Demirbağ, “Erzurumlular kuşkusuz kendi memleketlerinin kıymetini bu densiz konuşmacıdan öğrenecek değiller. Biz ve Erzurumlu kardeşlerimiz Erzurum ve ülkemizin kıymetini Pehlivanoğlu’ndan çok daha iyi biliyoruz. Ak Parti olarak bu ülkede herkesin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesinin ve birbirlerine saygılı olmasının, birlikte huzur içerisinde yaşamamızın şart olduğunu özellikle vurgulamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10