ADD Ergenekon için 5 Ağustos’ta Silivri’de olacak

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan adalet, özgürlük ve gelecek için 5 Ağustos’ta Silivri’de olacaklarını belirtti.

Çerkezköy 1.08.2013 19:42:00 0
ADD Ergenekon için 5 Ağustos’ta Silivri’de olacak
 KARAR AÇIKLANACAK
Dernek üyeleri ile birlikte önceki akşam saat 18.00’da yazılı açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Dündar Orhan İstanbul, 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin Ergenekon davasında 5 Ağustos’ta kararını açıklayacağını belirterek “Ergenekon Cumhuriyetin itibarsızlaştırılarak yıkımı sürecinde düğmeye basılma noktasıdır. Cumhuriyetin kurumlarını yıkmak, saldırılarını Atatürk’e kadar uzatmak için planlanmış bir sürecin parçasıdır. Bu dava hukuki bir dava değildir. Cumhuriyetle sorunlu olanların siyasi davasıdır” diye konuştu.
 
“ATATÜRKÇÜLÜK SUÇ GİBİ GÖSTERİLDİ”
Bugün Türkiye’nin ABD ve Avrupa Birliği merkezli emperyalist bir işgal altında olduğunu ileri süren Orhan “İktidar, kendisine sunulan alanda; Laik Cumhuriyeti dönüştürülerek başkanlık sistemi adı altında diktatörlüğe doğru yol alırken, muhalifleri susturmaktadır. Ergenekon davasının bu oyunda rolü budur. Bu alanı iktidara sunanlar da Türkiye’yi yeni Ortadoğu sınırlarının çizilmesi noktasında kullanmakta, bölünmeye götürmektedir. Bugün vatan ve Cumhuriyet tehlike altındadır. Bu süreçte Atatürk suçlu, Atatürkçülük suç gibi gösterildi” dedi.
 
“BİR TASFİYE OPERASYONUDUR”
Orhan “Ergenekon süreci başladığında halk, gerçekten ortada bir darbe tehlikesi var, yasal zeminde bir dava süreci, yargılama süreci yaşanacak zannetti. Ama bugün gelinen noktada bu dava çökmüştür. Halkın ordusu olan yıllarda pkk terör örgütü ile çarpışan Türk ordusunun ve onun şerefli mensuplarının itibarsızlaştırılmasını, halkın gözünde küçük düşürülmesi ve böylece etkisiz kılınmasını amaçlayan bu dava, aynı zamanda kesinlikle siyasi ve hukukun katledildiği bir tasfiye operasyonudur” ifadelerini kullandı.
 
BU BELGELER 15 GÜNDE İNCELENDİ
2007 yılından itibaren insanların adil bir yargılama süreci gözetilmeden içeride tutsak edilmiş bir durumda olduğunu ifade eden Orhan “Hala örgüt nerede, kimler, ne yapmış belli değildir. 120 milyonu bulan belgeler 15 günde incelendi. Ama bütün bu süreç halkta yargıya olan inancı bitirdi. Artık kimse burada bir hukuki dava olduğunu düşünmüyor. Siyasi bir linç olduğunu görüyor. Sonuç belli. Düşman ceza hukuku uygulanıyor, uygulanacak. İster beraat, ister ağırlaştırılmış müebbet versinler halk bu davayı çoktan olması gereken yere koydu” dedi.
 
“5 AĞUSTOS’TA SİLİVRİDEYİZ”
Cumhuriyet’in büyük bir tarih bilinci üzerine kurulduğunu ifade eden Dündar Orhan “Bu tarih bilinci ulusumuza genetik mirastır. Geriye dönüş olmayacaktır. Belki bir süre daha sancılı bir süreç yaşanacaktır. Ama sonuçta laik, demokratik hukuk devletini temsil eden bu cemiyeti kazanacaktır. Sonuç olarak hukukun üstünlüğüne inanan, haksızlık ve hukuksuzluğa karşı olan tüm yurttaşlarımızı 5 Ağustos Pazartesi günü dava için Silivri’ye bekliyoruz. Otobüsler Silivri’ye gitmek isteyenler için Çerkezköy’den kalkacaktır” diye konuştu. 
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10