Durdurulamayan boğa tüfekle vuruldu

Çorlu’da büyükbaş hayvanlarını kesilmesi için Malkara’daki mezbahaya getiren bir besici, kamyondan indirdiği sırada dikkatsizlik sonucu bir boğayı kaçırdı.

Çorlu 4.08.2013 17:49:00 0
Durdurulamayan boğa tüfekle vuruldu
 YAKALANAMADI
İlçe sokaklarına çıkan boğa, çevredekilere büyük panik yaşattı. Yaklaşık 2 saat boyunca durmayan ve yakalanamayan boğayı uyuşturucu iğneyle durdurmak için Malkara Belediyesi'ne bağlı veteriner 2 kez atış yapmasına rağmen hayvan kaçmaya devam etti. Mezbaha çalışanları uzun süre hırçın boğayı yakalamak için çaba sarf etti, ancak başarılı olamadı. Mezbaha çalışanlarından birinin arkadaşı olduğu öğrenilen ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi, aracından aldığı pompalı tüfek ile Şaban Türkçü sokağına kaçan boğayı çevrede çok sayıda insan ve çocuk olmasına rağmen 2 el ateş ederek vurdu. Kasap tarafından başı kesilen boğa daha sonra kepçeyle taşınarak mezbahaya götürüldü.
 
GEREĞİNİ YAPACAĞIZ
Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, tüfekle boğayı vuran kişinin kimliğinin belirlenmesi için polis ekiplerine talimat verdi. Halal, hayvanların bu şekilde silahla vurulmasının yasalara aykırı olduğunu belirterek “2 önce bu konuyla ilgili yasal düzenleme yapılmıştı. Hayvanların bu şekilde silahla vurulması yasak, gereğini yapacağız” dedi.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10