Çorlu Medya mensuplarından anlamlı iftar

Çorlu Aşevi’nde devam eden iftar programlarının önceki akşamki sponsoru Çorlu Medya Mensupları Derneği oldu.

Çorlu 6.08.2013 00:04:00 0
Çorlu Medya mensuplarından anlamlı iftar
 İFTARDA BİR ARAYA GELDİLER
Önceki akşam Çorlu Aşevi’nde düzenlenen iftar yemeğine Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun, Tüm Kastamonulular Derneği Genel Başkanı Murat Çalık ve yönetim kurulu üyeleri, Çorlulu Sanayici Mehmet Diktaş, Çorlu Medya Mensupları Derneği Yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
 
FİTRE VE ZEKATLARLA DÜZENLENDİ
İftar yemeğinin ardından açıklama yapan Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun, Çorlu Medya Mensupları Derneği olarak her Ramazan ayında medya mensupları ve protokol üyeleri ile bir araya geldiklerini anımsatarak “Bu yıl daha geniş kapsamlı yapalım, halka hitap edelim dedik. Üyelerimize bunu duyurdum ve onların Ramazan fitreleri ve zekatları ile bu geceyi düzenledik” dedi.
 
 
BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ VERİLDİ
2007 yılında kurulan Çorlu Medya Mensupları Derneği’nin 45 üyesi olduğunu ifade eden Yirun “Bütün üyelerimiz bu projeyi benimsediklerini ve katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Biz de organizasyonu yaptık. Bu etkinliği yeni aşevinde yapma kararı aldık. Çünkü Çorlu Belediyesi’nin yaptığı en güzel projelerden biri bu aşevi projesi. Bu aşevinde Ramazan ayları hariç her gün 500 aileye yemek gidiyordu. Bu iftarımıza da 500 kişi katıldı. Eve yemek gönderilen 500 kişi ile birlikte toplam bin kişiye iftar yemeği verilmiş oldu” dedi.
 
ENGELLİ ARACI DA ALDIK
Bu organizasyonda emeği geçen tüm üyelere de teşekkür eden dernek başkanı Mehmet Yirun “Bu mübarek ayda ihtiyaç sahibi ailelere hitap etmiş olduk. Kursaklarına yemek girdi” diye konuştu. Üyelerin verdiği fitre ve zekatların bir kısmı ile Çorlu engelli bir vatandaşa engelli aracı aldıklarını söyleyen Yirun “Bu bizim için çok önemliydi. Bugün sağlıklıyız ama yarın için hepimiz birer engelli adayıyız. Tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahibine ulaştırılması için Çorlu Sakatlar Derneği ile irtibata geçeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
GAZETECİLİK OKULU PROJESİ
Amaçlarının kalıcı hizmetler yapmak olduğunu kaydeden Yirun “En büyük projelerimizden biri de ilerleyen zamanlarda Çorlu’ya bir gazetecilik okulu kazandırmak. Meslektaşlarımıza da bu yönde hizmet etmiş oluruz” dedi. Geçtiğimiz günlerde Edirne gezisi düzenlediklerini anımsatan Dernek  Başkanı Mehmet Yirun, önümüzdeki günlerde İstanbul gezisi düzenlemeyi planladıklarını belirterek Bu bir ekip işidir. Her şey başkanla olmuyor. Araştırmadan sonra uygun görürsek üyelerimize duyuruyoruz. Ve üyelerimizle birlikte bu projeleri gerçekleştiriyoruz” açıklamasını yaptı.
 
 
TOKİ İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
Üyelerin TOKİ aracılığı ile ev sahibi olabilmesi için Toplu Konut İdaresi ile görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Yirun “TOKİ’nin bu bölgeye yatırım yapmasını bekliyoruz. Gündemde 3 tane yatırım var. Yatırımlar arasında da yeni kurulan Ergen, Kapaklı ve Çorlu var. Öncelikli olarak Ergene ve Kapaklı projeleri gündemde. Bayramdan sonra bunun duyurusunu yapacağız ve üyelerimizden talep toplayacağız. Bu taleplerle birlikte TOKİ İstanbul Daire Başkanlığı’na müracaat edeceğiz. Gazeteciler açısından bu proje çok önemli” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10