Veliköy Meclisi mesaiye başladı

Temmuz ayını tatil yaparak geçiren Veliköy Belediye Meclisinin Ağustos Ayı Olağan Toplantısı dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 7.08.2013 00:38:00 0
Veliköy Meclisi mesaiye başladı
 KOMİSYON BAŞKANLIĞINA BÜYÜKKABAN SEÇİLDİ
Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında toplanan Veliköy Belediye Meclisi Ağustos Toplantısı’na mazeretli olan Gökhan Gök katılmadı. Saygı duruşunda bulunulması ve bir önceki meclis karar özetinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde İmar Komisyonu karar tutanakları görüşüldü. Yeni seçilen İmar Komisyonu’nun kendi içinde yaptığı seçime göre İmar Komisyon Başkanlığı’na Şahin Büyükkaban seçilirken, katip üyeliklere ise İrfan Kurt ve Âdem Yıldırım seçildi.  
 
TRAFO ALANLARI BELİRLENDİ
Bir önceki toplantıda İmar Komisyonuna havale edilen yeni trafo alanlarının tahsis konusu görüşüldü. Komisyon raporuna göre Merkez Camii’nin bahçesindeki trafo yerinden kaldırılarak, Kültür Park’ta bulunan trafo alanına taşınacak. Veliköy Aile Çay Bahçesi’nin Vatan Caddesi istikametindeki trafo ise yine Veliköy Aile Çay Bahçesi’nin Alparslan 3 Sokak istikametindeki trafo alanına taşınacak. Ayrıca yeni yapılacak olan trafo için de Kokulu Park alanı içinde bir yer tahsis edilecek. Komisyonun tavsiye niteliğindeki bu görüşü meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi.  
 
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ULAŞIMLARINI ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’nin dilekçesi görüşüldü. S. S. 122 No'lu Veliköy Minibüs İle Yolcu Taşıma Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin Şehit yakınları ve Gazilerin ücretsiz ulaşımını öngören dilekçe meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.   
 
500 AİLEYE ERZAK DAĞITTIK
Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Belindir, bu yıl Ramazan’da iftar çadırı kurmadıklarını fakat 500 aileye erzak paketi dağıttıklarını söyledi. Bayramın 1. günü 11.00-12.00 saatleri arasında Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Bayramlaşma Töreni’ne katılacaklarını kaydeden Belindir, kendilerinin ise 12.00-13.00 saatleri arasında da Veliköy’de Bayramlaşma Töreni düzenleyeceklerini ifade etti. 
 
DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKEN BAZI NOKTALAR VAR
Meydan Projesi yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Belindir, “Bayramdan sonra ekip sayısı artacak. Çalışmalar iş programına uygun devam ediyor. Projede değiştirilmesi gereken bazı noktalar tespit ettik. Fakat yasa gereği şuan çalışmalara müdahil olamıyoruz” dedi. Yüksekokul’un da temelinin atıldığını anımsatan Başkan Belindir, sanayi yolu asfaltlama çalışmalarının süresinin uzatıldığını ve işin 4 kilometreden 5 kilometreye çıkarıldığını kaydetti. Dilek ve temennilerin ardından toplantıya son veren Belindir, bir sonraki toplantının 3 Eylül Salı günü saat 10.00’da yapılacağını ifade etti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10