Kurtarmak istediği kuzeniyle boğuldu

Kırklareli Vize’de bulunan Panayır İskelesi’nde meydana gelen olayda iki amcaoğlu denizde boğularak hayatını kaybetti.

Bölgede Gündem 19.08.2013 20:32:00 0
Kurtarmak istediği kuzeniyle boğuldu
 DENİZE GİRDİLER
Olay önceki gün saat 13.30 sularında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Vize’de yaşadıkları öğrenilen ve Pazar günü Kışlacık köyü sınırlarında yer alan Panayır İskelesi’ne aileleri ile birlikte denize giden amcaoğulları Hamza Ural(29) ve Kadir Ural(30) aileleri ile kıyıda bir süre yüzdüler. Havanın rüzgarlı ve dalgalı olması nedeniyle bir süre sonra dalgalar arasında Kadir Ural’ın boğulduğunu gören amcaoğlu Hamza Ural’da denize atladı. Bir süre sonra suda batıp çıkmaya başlayan iki amcaoğlu kurtulamayarak hayatını kaybetti.
 
CESETLERİ ÇIKARILDI
Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Kırklareli Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, yapılan arama sonucunda bulduğu kuzenlerin cesedini sudan çıkardı. Olay yerine gelen savcının incelemesinin ardından Hamza ve Kadir Ural’ın cansız bedenleri Vize Devlet Hastanesine götürüldü. Vize Jandarma Komutanlığı ekipleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı.
 
TOPRAĞA VERİLDİLER
Öte yandan hayatlarını kaybeden Hamza Ural ve Kadir Ural’ın cenazesi Balkaya köyünde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Törende, Ural aileleri ve yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze törenine, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Vize Kaymakamı Murat Duru, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve kurum müdürleri katıldı. Kadir Ural'ın evli ve 2 çocuk babası, Hamza Ural'ın da evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. 
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10