Ordu yine belediyeye yüklendi

MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı döneminde, Çerkezköy Belediye meclisi tarafından alınan bir kararla ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne başvuran Mustafa Ordu, ma

Çerkezköy 22.08.2013 01:11:00 0
Ordu yine belediyeye yüklendi
 MAHKEME, İMAR KOMİSYONU RAPORLARINI İSTEDİ
Önceki akşam saat 19.00’da ofisinde basın açıklaması yapan Mustafa Ordu, Çerkezköy’de 1445, 1446 sayılı adaları kapsayan alanda iki ayrı imar adası birleştirilip plan tadilatı yapılarak alanı kullanılmasına tahsis edildiğini, kendisinin de 9 Ocak’ta Belediye meclisinde alınan bu kararın iptal edilmesi için itirazda bulunduğunu anımsatarak “Çerkezköy Belediyesi bu kararı iptal etmediği için bu davayı Bölge İdare Mahkemesine taşıdık.  İdare mahkemesi de belediyeden ara kararı vererek, dava konusu 09.01.2013 meclis kararının bir örneğini dava konusu olan 1445,1446 sayılı adaların kullanım durumunu gösteren renkli kalemle işaretlenmiş 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan paftaları üzerine kabul tarihi şerh edilmiş plan açıklama raporu ve lejantın bir örneğini istedi. Ayrıca mahkeme imar planı değişikliği ile ilgili belediye imar komisyonu raporlarının onaylı örneğini, planı hazırlayan müellifin plan notlarının ve müellif yeterlilik karnesinin onaylı birer örneğini ve dava konusu işlemin hukuki gerekçelerini sorularak, işleme dayanarak oluşturan diğer tüm bilgi ve belgelerin onaylı örneklerini istedi” dedi.
 
 “KİMSENİN ŞAHSI VE YERİ İLE İŞİMİZ YOKTUR”
İdare Mahkemesi’nin kendisinden de hangi yönüyle menfaatinin iptal edildiğinin belgeye dayalı açıklanmasını istediğini belirten Ordu “Fakat bu davaya müdahil olarak Hüseyin Koluaçık isimli vatandaş avukat talebinde bulundu. Bizim kimsenin şahsı ve yeri ile bir işimiz yok. Biz sadece kamuya verilen zarara bakarız. Çerkezköy Belediyesi’nin vermiş olduğu yanlış karar kamuya zarar verdiği için bu kararın iptal edilmesini isteriz. Ama aynı kişilerin aynı tarihte Narin bölgesinde cezaevinin alt kısmında yaptığı konut tadilatlarına ve kararlarına da itiraz etmiyoruz. Bizler sadece topluma ve kamuya zarar verilen işlerle vatandaşlarımızı uyandırıyoruz.  Ay sonuna kadar bizden istediği diğer raporu da İdare Mahkemesine vereceğiz” diye konuştu.
 
“İDARE MAHKEMESİNE GİTMEYECEĞİM”
Çerkezköy Belediyesi’nin 29.04.2013 tarihli kararı ile 410 ada 1, 2, 3 sayılı parsellerdeki blog kitlesini derinliğini 15’ten 22’ye çıkardığını, emsal olan Çerkezköy’de aynı parseller üzerinde en azından bin kişi civarında kişilerin buna hak talebinde olacaklarını düşünerek, prosedür gereği belediyenin bu kararına da itiraz ettiklerini söyleyen Ordu “Çerkezköy’de hak sahibi vatandaşlar gelip ‘bizim de hakkımız var’ demediği için arkadaşlar bunu hibe etmişler. Ben de bu konu hakkında Bölge İdare Mahkemesi’ne gitmeyeceğim. Belediyenin kat artırımı konusu var. Çerkezköy Belediyesi’nden prosedür gereği bilgi isteyeceğim ve vatandaşlarla bu bilgiyi paylaşacağım. Hak eden vatandaşlar talep ederlerse biz o zaman merci yolu ile prosedürü uygulayacağız” ifadesini kullandı.
 
YENİ MEZARLIK ALANLARI OLUŞTURSUN
Çerkezköy Belediyesi’ne de çağrıda bulunan Mustafa Ordu “Allah’ın rahmetine kavuştuğumuz zaman yatacağımız İstasyon Mezarlığı, Türberedere Mezarlığı ve Bahçeli Cami Mezarlığı doldu. Eğer vatandaşlara hizmet etmek istiyorlarsa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ülkeye döndüğü zaman ilk meclis toplantısında İstasyon mezarlığının arka tarafında bulunan boş alanda çalışma başlatarak mezarlık alanı oluştursun. Çünkü ilerleyen yıllar bu alanda da konutlaşma başlayacak” dedi.
 
İYİ ANALİZ EDİLMELİ
Saat Kulesi çevresinde yapılan çalışmaları da eleştiren Ordu “Belediye halen saat kulesinin çevresini eşmeye devam ediyor. Saat kulesini kaldırın. Bunun ne topluma ne de şahsa bir faydası yok” dedi. Aday adaylığını açıklayanlara da başarılar dileyen Ordu, vatandaşların belediye başkan adaylarını çok iyi analiz etmesi gerektiğini ifade etti.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10