Büyükşehir adayı Eylül’de açıklanacak

Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe statüsüne kavuşan Kapaklı’da geçtiğimiz hafta AK Parti İlçe Başkanlığı ataması yapılmasının ardından Kapaklı, ilk kez AK Parti İl DanıÅ?

Kapaklı 25.08.2013 18:04:00 0
Büyükşehir adayı Eylül’de açıklanacak
 YÜKSEK OY ALMALIYIZ
Saat 14.00’da başlaması planlanan toplantı, Milletvekilleri ve İl Başkanının esnaf ziyaretleri nedeni ile bir saat gecikmeli başladı. Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda ilk olarak Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Yavuz Avcı, Divan üyeliklerine ise Kübra Demirci, Şükriye Beceren, Salih Bezgin ve Çetin Özhan seçildi. Toplantıda konuşan Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, toplantı öncesi Pınar Bulvarı’nda saha taraması yaptığını ifade ederek “Kapaklı’daki siyasi hava Ak Parti açısından oldukça olumlu. Gezdiğim yerlerde hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadım. Seçimlere 7 ay kaldı. 30 Mart 2014’te yerel seçiler olacak. Bu seçimler ülkemizde bugüne kadar yapılanlar içinde en önemlisi olacak. Bu nedenle seçimleri kazanmak yetmez, ciddi manada yüksek oy almamız gerekiyor” dedi.
 
RABİA SELAMI
Kambur, Suriye ve Mısır’da yaşanan olaylara da değinerek “Suriye ve Mısır’da insanlar katlediliyor. Fakat dünyanın gıkı çıkmıyor. ABD ‘kırmızı çizgilerim var, kimse kimyasal silah kullanamaz’ diyor. Kimyasal silahlarla Mısır’da 2 bine yakın insanın öldürülmesi karşısında sessiz kalıyor” dedi. Kambur, konuşmasının sonunda partilileri Rabia işareti ile selamladı.
 
AK PARTİ BAYRAĞINI ASACAĞIZ
Ak Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut da toplantıda yaptığı konuşmada, Ak Parti sayesinde Kapaklı’nın tarihi bir gün yaşadığını ifade ederek “Kapaklı sınıf atladı. Biz üzerimize düşen görevi yaptık ve Kapaklı’yı ilçe yaptık. Top şimdi Kapaklı’da” dedi. AK Parti’nin Kapaklı’daki siyasi havasını çok olumlu gördüğünü söyleyen Akbulut, bu atmosferin 30 Mart 2014’e kadar sürmesini temenni ederek “Kapaklı Belediyesi’nin tepesine Ak Parti bayrağını asarız” dedi.
 
EYLÜL’DE AÇIKLANACAK
Tekirdağ’ın ülkemizdeki 30 büyükşehirden biri olduğunu ifade eden Akbulut, “Bu 30 il ülke nüfusunun yüzde 75’ini oluşturuyor. 30 Mart 2014’te 6 bin 100 kilometrekareden sorumlu olacak bir Belediye Başkanı seçeceğiz” dedi. Aday adaylığı süreci ile ilgili de konuşan Akbulut, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Eylül ayı içinde açıklanacağını söyledi.
 
TERÖRÜN BİTMESİNİ KİM İSTEMEZ
Ülkede son 7 aydır şehit haberi alınmadığını ifade eden Akbulut “Terörün bitmesini kim istemez. Eğer analar artık ağlamasın diyorsak çözüm sürecini sonuna kadar desteklemeliyiz. Doğuda, Güneydoğu’da çok güzel şeyler oluyor. Yatırımcılar buralara yatırım yapmak için birbiriyle yarışıyor” dedi. Akbulut, konuşmasının sonunda davetlileri Rabia işareti ile selamladı.
 
ZOR BİR GÖREVİ DEVRALDI
Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı’na atanan Ali Osman Orhan’ın zor bir görevi devraldığını belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de “Bu görevi layıkıyla yürüteceğine inanıyorum. Bugün halkına karşı acımasız bir yönetim sergileyen Suriye ve darbe sonucu askeri vesayet ile yönetilen Mısır’da yaşananlar bizleri derinden üzmektedir. Bu zalimler, yargılandıkları vicdan muhakememizde çoktan idama mahkûm edildiler” diyerek Suriye ve Mısır’da yaşanan zulmün en kısa sürede sona ermesini temenni etti. Özlem Yemişçi’nin konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Beyaz Saray Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya  Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, Ak Partili İl Genel Meclis Üyeleri, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Koncagül, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Ak Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, Ak Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Salih Bezgin, Ak Parti Karaağaç Belediye Meclis Üyesi Çetin Özhan, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Sami Aksu ve çok sayıda partili katıldı.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10