Huzur Evi yaptın, ilçenin başına bela ettin

Çerkezköy Belediye eski Başkanlarından Dr. Remzi Garip’in Huzur Evi ile ilgili açıklamalarına Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’den cevap gecikmedi.

Çerkezköy 29.08.2013 15:47:00 0
Huzur Evi yaptın, ilçenin başına bela ettin
Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye eski Başkanlarından Dr. Remzi Garip’in Huzur Evi ile ilgili açıklamalarına Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’den cevap gecikmedi.
 
EN FAZLA 2 KİŞİ KALABİLDİ 
Son günlerde kendisinden iki dönem önceki Belediye Başkanı Dr. Remzi Garip’in Huzur Evi ile alakalı açıklamalarda bulunduğunu ve bu nedenle kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hissettiğini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Kendi döneminde alınan bir karara sahip çıkmasını takdirle karşılıyorum. 1994’te Belediye encümeni burayı Huzur Evi yapılması şartıyla sembolik bir rakamla Türk Metal Sendikası’na verdi. 1998’de yani kendisinin başkanlık döneminde de inşaatı tamamlandı. Ben başkanlığa seçildiğimde burası Türk Metal Sendikası tarafından Huzur Evi olarak çalıştırmaya başladı fakat burada en fazla 2 kişi kalabildi. Çok şükür ki çok fazla talep gelmedi” dedi.
 
UZLAŞMA SAĞLANAMADI
Bahse konu binanın Huzur Evi olarak çalıştırılamaması nedeniyle alternatif fikirler üretilmeye başlandığını söyleyen Ali Ertem, “2005’te ilçenin önemli ihtiyaçları olduğunu, bu doğrultuda ihtiyaçların giderilmesi için okul yapılmasını önerdim. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili çalışmalar yaptı. Fakat restorasyonunun maliyetli olması nedeni ile Milli Eğitim konuyu gündeminin dışına attı. Hastane yapalım dedim. Bu konuda da bir türlü yol kat edemedik. Öğrenci yurdu yapalım dedim. Fakat gerek Türk Metal Sendikası gerekse ilgili kurumlarla uzlaşma sağlanamadı” ifadelerini kullandı.
 
EN UYGUNU ÖĞRENCİ YURDU
Huzur Evi binasının öğrenci yurdu için ideal olduğunu ifade eden Başkan Ertem, “Meslek Yüksek Okulumuz ilçe merkezinde, öğrenci yurdumuz ise sanayi bölgesinde yapılmış. 170 odalı bu binada her oda da 2’şer kişiden 340 öğrenci kalabilirdi. Fakat o dönem yanlış bir tercih yapıldı ve ihtiyaç olmamasına rağmen huzur evi binası yapıldı. Eğer öğrenci yurdu ya da okul yapılsaydı bugün bunları konuşuyor olmazdık” dedi.
 
BELEDİYENİN SADECE BAĞLAYICI ÖZELLİĞİ VAR
Yanlış beyanlarla vatandaşı yanlış yönlendirmemek gerektiğini kaydeden Ali Ertem, “Burası huzur evi olarak verilirken anlaşmaya başka bir şart daha eklenebilirdi. Biz bunu polis evi projesinde yaptık. Sözleşmeye, bina 5 yıl içinde tamamlanıp polis evi olarak çalıştırılmadığı taktirde içindekilerle birlikte bina Çerkezköy Belediyesi’ne devrolunur şartını koyduk. Onlar da böyle bir şart koysalardı huzur evi olarak çalıştırılamayan bu yer bugün Çerkezköy Belediyesi’nin malı olacaktı. Şuan tapu tamamen Türk Metal Sendikası’nın ve belediyenin sadece bağlayıcı özelliği var” açıklamalarında bulundu.
 
1 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE CEZA KESTİK
Bu senenin başında Türk Metal Sendikası’nın bir özel eğitim okulu ile anlaşmaları olduğu yönündeki haberlerin kamuoyuna yansıdığını anımsatan Ertem, “’Ne oluyor’ diye imar işlerindeki elemanlarımızı buraya yolladık. Bir de gördük ki proje ve ruhsatta 2 bin 900 metrekare olarak belirlenen huzur evi binası 13 bin metrekare yapılmış. Bizden önce yapılan projeler arşivde olduğu için daha önce fark edemedik. Tadilat yapılıyor diye çıkardığımız arşivlerde karşılaştığımız manzara bu. Şimdi Remzi Garip’e sormak lazım. 2 bin 900 metrekare ruhsat verilmesine rağmen 13 bin metrekare inşaat yapılırken neredeydiniz? Niye bunun takibini yapmadınız? O zaman yapı denetim firmaları da yoktu. Denetim belediyedeydi. Bizim, ‘tadilat yapılırken niye müdahale edilmedi’ suçlamasıyla karşılaşmamız tezatlık oluşturuyor. Biz müdahalemizi yaptık. 1 milyon TL’nin üzerinde ceza kestik. Binanın fazla olan kısmını da projelendirerek ruhsatlandırdık” diye konuştu.
 
MİLLİ SERVET HEBA OLUYOR
1998’de yapımı tamamlanan binada her yıl tadilat yapıldığını söyleyen Ertem, “Bu işler için harcanan paralar insanımızın cebinden çıkıyor. Milli servet heba oluyor. 15 yıldır kullanılmayan bina çürüyor. Bu binanın bugün kullanılabilmesi için neler yapılabilir? Bunla ilgili fikirler üretmemiz gerekiyor. ‘Burası başka bir kamu binası, mümkün olmazsa özel başka bir bina olarak kullanılabilir. Mahkemeye başvuru yapalım. Bilirkişi tayin edilsin ve arsanın bedeli tespit edilsin. Belediyemize ödensin. Ondan sonra özel okul olarak kullanılmasına müsaade edelim. Ayrıca belli bir kontenjan da burslu okutulsun.’ şeklinde ifadem var. Fakat bunları söylerken bir de şartım vardı. Meclis oybirliği ile kabul edecek, STK’ların yerel basının ve kurumların hepsi hem fikir olacak demiştim” dedi.
 
NE OLACAĞINA ÇERKEZKÖY KARAR VERECEK
Huzur Evi Binası’nın kamu adına kullanılmadığı sürece başka bir amaçla kullanılmasına müsaade etmeyeceğini ifade eden Ali Ertem, “Geçtiğimiz günlerde beni ziyarete gelen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, binanın bir kısmının özel okul olması ve bir kısmının da yurt olarak belediyeye devredilmesini teklif etti. Bu da değerlendirilebilir. Fakat dediğim gibi bu binanın geleceği ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa tüm ilçe ortak bir fikirde buluşacak” dedi.
 
HUZUR EVİ’NE ÇOK MU İHTİYAÇ VARDI?
Konuyla ilgili Çerkezköy Belediyesi’ni ve kendisini eleştiren Remzi Garip’in her 5 yılda bir seçimlere birkaç ay kala ortaya çıktığını ve seçimlerden sonra yine ortadan kaybolduğunu belirten Ali Ertem, “Biz konu tartışılsın diye gündemimize aldık. Bu makamlar sorun çözme makamıdır. Bizim işimiz sorun çözmek. Yapılan proje yanlış bir projeydi. Sen hangi akılla öğrenci yurdunu sanayinin ortasına yapıyorsun. Huzur Evi’ne çok mu ihtiyaç vardı? Huzur Evi yaptın, ilçenin başına bela ettin. Şimdi 40 akıllı işi çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu. 
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10