İki elimiz hükümetin yakasındadır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Malkara’da partisinin ilçe başkanı İsmail Uzun ve partinin yönetim kurulu üyeleri birlikte Şahin Köyü'nde çift

Malkara 31.08.2013 08:38:00 0
İki elimiz hükümetin yakasındadır
 ÇİFTÇİYİ ŞIMARTACAĞIZ
Öztrak köy kahvesinde çiftçilerle sohbet ederek “Geçen gittiğim Balıkesir'de çiftçinin biri 'Hükümeti falan eleştirmeyi bırak bizi biraz şımart' demişti. Ben de söylüyorum: Biz iktidara gelirsek çiftçiyi şımartacağız. Yine kapısında arabası, altında traktörü olacak. Çiftçi cebinde tapusunu satmaya değil, ürününü satmak için uğraşacak. Benzin fiyatı aldı başını gitti. Millet arabasını kullanmaktan korkuyor” dedi.

YURTTA SULH, CİHANDA SULH
Suriye’de yaşanan olaylara da değinen Öztrak “Herkes Suriye'den korkarken bizler Suriye'ye girmek için can atıyoruz. Orada yaşananlar çok büyük insanlık dramı, büyük trajedi, büyük sıkıntı. Katliam, zulüm, her şey var. Atatürk'ün bir ilkesi var, diyor ki 'Yurtta Sulh cihanda sulh.' Bu lafı Atatürk Ortadoğu bataklığından uzak durmamız için söylüyor. Biz Tekirdağ'ın ortasında çocuklarımızın zehirli gaz ile zehirlenmesini, telef olmasını istemiyoruz” diye konuştu.

'İKİ ELİMİZ YAKASINDADIR'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Ak Parti hükümetinin ekonomi politikalarını da eleştirdi. Çiftçilerin artık "kredi kartı cambazı" haline geldiğini ifade eden Öztrak “Çiftçiyi bile kredi kartı cambazı haline getirdi. O karttan alıyor bu kartı kapatıyor. Bu karttan alıyor o kartı kapatıyor. Biz söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz: Eğer vatandaş bu borcun altında kalırsa iki elimiz bu hükümetin yakasındadır. Bıraksınlar Mısır ile Suriye ile uğraşmayı, memleket için çalışsınlar” dedi.

Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10